Språkens fest

Den 24 till 29 September, firar vi igen Europeiska språkens dag i Madrid. Finland deltar i firandet med en serie evenemang om litteratur och språk. Europeiska kulturinstitutens nätverk EUNIC- Spaniens nätverk erbjuder program som är öppet för publik och gratis under hela veckan.

FINLANDS EVENEMANG
Onsdag, 26 september kl. 17.30 till 20.30
Finlands instutut i Madrid, c/ Augusto Figueroa, 24 – 2ª planta – 28004 Madrid

Studera i Finland 17.30-18.00
Har du någonsin funderat över att åka till Finland för att studera? Vi kommer att informera om de olika möjlighterena. Lär känna det finländska utbildningssystemet som har haft stor framgång i PISA-undersökningarna.

Minikurser i finska och finlandssvenska
Kom och bekanta dig med de europeiska språken! Finland är ett tvåspråkigt land med både finska och svenska som officiella språk. Vi erbjuder ett kort språkbad för alla som är intresserade av att bekanta sig närmare med Nord-Europas språk.

Tidtabell:
18.00 finska
18.30 finlandssvenska
19.00 finska

Linda Bondestams bildkonstverkstad för barn kl. 19.30-20
Maxantal deltagare: 12 barn. Gratis.

Träff med illustratören Linda Bondestam kl. 20-20.30
Finländska illustratören Linda Bondestam berättar om sitt arbete och hur den finlandssvencka kulturen kommer fram i bilderna. Samtidigt har publiken möjlighet att beundra hennes utställning Djur som ingen sett utom vi.

Linda Bondestam (f. 1977) har illustrerat dussintals både finländska och utländska böcker. Hennes arbeten har fått uppskattade nomineringar och priser, som till exempel Astrid Lindgren-prisets nominering samt nominering för Nordiska rådets litteraturpris.

Mera information om programmet som EUNIC Spaniens medlemmar erbjuder finns på nätverkets nätsidor och sociala media.