Niña salta en clase

Barn att röra på sig under skoldagen

Kom till det kostnadsfria webbinariet fredagen den 11.2. från och med kl.13.00 till kl.14.30 för att höra om det internationellt uppmärksammade Skolan i rörelse-programmet, som ökar barns rörlighet under skoldagen. Webbinariet är avsett för alla som är intresserade av ämnet, och särskilt för yrkesverksamma inom utbildningsområdet.

I samarbete med Finlandsinstitutet i Madrid kommer Skolan i rörelse att börja testa programmet i Spanien. I webbinariet får du höra om hur du kan engagerar dig i piloten samt få svar på bland annat följande frågor:

• Vad är programmet Skolan i rörelse, som används av i mera än 90 % av de finländska grundskolorna, och hur blev det en nationell framgångshistoria?
• Varför är rörligheten så viktig under skoldagen? Hur kan man öka rörligheten i skolan?
• Hur kan lärare dra nytta av rörelsebaserade undervisningsmetoder?
• Vilka forskningsresultat har erhållits från de deltagande skolorna?

Webbinariet kommer att hållas på engelska och spanska. De engelskspråkiga delarna kommer att översättas till spanska. Anmäl dig via anna.lipasti(at)madrid.fi .

-Program:Förord – Finlandsinstitutet i Madrid
-Presentation av Skolan i rörelse-programmet – Antti Blom, programdirektör
-Forskning bakom programmet – Joonas Niemi, programkordinator
-Jyväskyläs exempel
-Piloten i Spanien – Joonas Niemi

Det forskningsbaserade finska programmet Skolan i rörelse främjar barns rörlighet i skolan. Programmet har utvecklats i Finland sedan 2010 och idag är över 90 % av de finländska grundskolorna involverade. Skolan i rörelse har visat sig öka barns rörlighet under skoldagen.
Välkomna!

Liikkuva koulu – Webinar
11.2.2022 kl 13-14:30
Anmäl anna.lipasti(at)madrid.fi