Velhovaari tai kuinka valmistetaan velhoeliksiiri

Uutuudet

VelhovaariMukaansatempaavan Velhovaari-sarjan kaikki neljä ovat nyt lainattavissa instituutista! Hanna ja Antti Kallion lastenkirjat vievät seikkailulle Suomen luontoon Velhovaarin, Klaaran ja Kerkon kanssa.

Velhovaari, Klaara ja Kerkko ovat nukkeja, jotka tavallisesti istuvat Myöhäsen perheen leluhyllyssä. Mutta mitä tapahtuukaan, kun talo tyhjenee? Nuket pomppaavat alas hyllyltä ja lähtevät omille retkilleen.

Niin vanha ja viisas Velhovaari kuin reippaat lapsinuket Klaara ja Kerkkokin olivat alun perin aivan tavallisia nukkeja. Kaikki muuttui, kun Kuhmu-Iisakki -velho kehitti sattumalta velhoeliksiirin, joka herätti Velhovaarin eloon. Nykyään Velhovaari on taitava velho, jolla on paljon taikavoimia. Päädyttyään Myöhäsen perheen kotitaloon Velhovaari herätti myös Klaaran ja Kerkon eloon velhoeliksiirin avulla.

Seikkailu alkaa, kun huomataan, että velhoeliksiiri on lopussa. Sitä on saatava lisää, jotta nuket voivat jatkaa salaista elämäänsä. Eliksiirin ainesosia ei kuitenkaan löydä mistä tahansa, vaan nuket matkustavat Velhovolkkarillaan moniin jännittäviin paikkoihin etsiessään tarvittavia taika-aineita.

Ensimmäisessä osassa Velhovaari ja taikasieni Velhovaari johdattaa Klaaran ja Kerkon jännittävälle metsäretkelle. Metsässä he törmäävät moniin ihmeellisiin asioihin etsiessään eliksiirin välttämätöntä ainesosaa: taikahiippaa. Velhovaari ja kultahippu -kirjassa nuket lähtevät vauhdikkaalle matkalle ruskan värittämään Lappiin.  Löytääkseen seuraavan puuttuvan ainesosan pienten matkalaisten on kohdattava Lapin noita ja opittava kullanhuuhdontaa. Kolmannessa osassa Velhovaari ja joulupukin parta seikkaillaan Korvatunturilla – mutta miten kolmikko pärjää, kun Velhovaarin taikasauva on hukassa? Velhovaari ja valtava vonkale –kirjassa etsitään viimeistä puuttuvaa ainesosaa, jota on haettava järven pohjasta. Mutta miten tehtävä onnistuu, kun sukellusvene hajoaa kesken matkan? Entä keitä tai mitä ovat maan alla asustavat ölkyt?

Tervetuloa instituuttiin tutustumaan valloittaviin velhonukkeihin ja ottamaan selvää, miten velhoeliksiirin valmistaminen tapahtuu! Myös Velhovaarin omilla sivuilla voit tutustua hahmoihin ja tehdä velhomaisia taikoja.