cartel de together again

Ilmainen ja kaikille avoin taidefestivaali – Together Again

Together Again -taidefestivaali valtaa keskustakirjasto Oodin perjantaina 8. syyskuuta. Festivaalin juontaa kirjailija ja esiintyjä Jani Toivola ja pääpuhujana kuullaan lontoolaista Turner Prize -palkittua Assemble-kollektiivia. Festivaaliohjelmassa nähdään performansseja, keskusteluita ja teosesityksiä ympäri Helsinkiä. Festivaalin tuottaa Suomen maailmalla toimiva kulttuuri- ja tiedeinstituuttien verkosto.

Helsingin festivaali huipentaa instituuttien tuottaman kaksivuotisen kansainvälisen Together Again -taideohjelman, jossa on luotu yhteisöllistä taidetta Amsterdamissa, Helsingissä, Lontoossa, Madridissa, New Yorkissa, Oslossa, Pariisissa ja Portossa. Ohjelman myötä taiteilijat Matti Aikio, Minna Henriksson, Uwa Iduozee ja Kairos Collective ovat toteuttaneet neljä uutta tilausteosta ja Aapo Nikkanen & Léa Domingues, Post Theatre -kollektiivi sekä Pehmee-kollektiivi ovat jatkaneet jo aiemmin käynnistyneitä kokonaisuuksia. Kaikille teoksille yhteistä on kansainvälinen työskentely paikallisten yhteisöjen kanssa.

Uwa Iduozee kutsuu yleisön tutustumaan teokseensa ”Not yet, but I like painting”, jonka hän kehitti kuuden viikon residenssin aikana Bairro do Cercossa Porton laitamilla Portugalissa. Teos yhdistää muotokuvat ja Google-käännöskeskustelut Cercon nuorten kanssa, ja siinä tutkitaan unelmien, mielikuvituksen ja yhteisön tiloja sekä tapoja, joilla ne risteävät ”aikuistumisen” käsitteen kanssa taloudellisen ja sosiaalisen epävarmuuden ympäristössä. Näyttely on ollut esillä Bienal’23 Fotografia do Portossa ja PHotoESPAÑA:ssa tänä kesänä, ja se on nyt esillä Helsingissä sekä Portugalin Suomen-suurlähetystössä että Euroopan komission edustustossa. Suomen Madridin -instituutin ja Iduozeen välinen haastattelu esitetään osana festivaalin pääohjelmaa.

Festivaali on avoin ja ilmainen kaikille. Tervetuloa seuraamaan festivaalia Oodiin Helsinkiin perjantaina 8.9. Klo 10–17 sekä suorana festivaalin verkkosivuilla osoitteessa togetheragain.fi. Puheenvuorot ovat englanninkielisiä ja tekstitetään englanniksi reaaliaikaisesti.

Together Again on Suomen Benelux-instituutin, Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutin, Suomen Madridin-instituutin, Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin, Suomen Ranskan instituutin ja Suomalais-norjalaisen kulttuuri-instituutti FINNOn yhteistyöprojekti. Festivaalia tukevat Suomen Japanin instituutti, Suomen Saksan-instituutti ja Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry (SKTI).

Together Again -festivaali toteutuu Suomen Kulttuurirahaston Taide²-apurahalla ja Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuella. Projektin muut yhteistyökumppanit ovat Bienal ‘23 Fotografia do Porto, PhotoEspana, Frame Contemporary Art Finland, The Showroom, Vera List Center for Art and Politics, Rikhardinkadun kirjasto ja Embaixada de Portugal na Finlândia.

Verkkosivuilla on tarkempi festivaaliohjelma sekä tiedot festivaalin saavutettavuudesta ja ilmoittautumisesta.