Konst i glas: Timo Sarpaneva

Mer än 150 konstverk av den finländska designern Timo Sarpaneva kan ses i utställningen Timo Sarpaneva. Glaskonst. Kakkonen kollektionen, och kan ses i Real Fábrica de Cristales de La Granja, Segovia, till och med den 24 september 2017.

Glasmuseet i Riihimäki har dokumenterat och studerat Sarpanevas verk, och i och med utställningen i Spanien inleds verkens internationella turné. I utställningen finns verk från hans olika tidsepoker: från verk gjorda under 50-talet till Iiittala till de färggranna glaskonstverken gjorda i samarbete med Venini.

Besökaren kan se sällsynta verk så som Sol i skogen, gjord för Iittala år 1956 och som är unik i sin användning av akvarell för de blåa och gröna tonerna, och Liber Mundi, en av hans sista verk, gjorda i ateljén Pino Signoretto år 1999.

Utställningen är gjord i samarbete mellan Real Fábrica de Cristales de La Granja och Glasmuseet i Riihimäki, med bistånd av finska ministeriet, Finlands ambassad och Finlandsinstitutet i Madrid. År 2016 samarbetade samma organisationer kring glasutställningen från Kakkonen kollektionen med verk av Tapio Wirkkala.

Timo Sarpaneva. Glaskonst. Kakkonen kollektionen
20.3-24.9.2017
Real Fábrica de Cristales de La Granja
Video