Sun Suomi – Finnish for beginners

Uutuudet
Sun suomi – Finnish for beginners (2013)

Uusi vuosi, uusi kieli? Voisihan se olla suomi. Oppimateriaalin kustantaja Otava on lahjoittanut kirjastoomme Sun suomi: Finnish for beginners -kirjan, jonka avulla sekä nuoret että aikuiset voivat aloittaa suomen kielen alkeiden opiskelun helposti, saavuttaen hyvän pohjatietouden.

Tämä kirja tutustuttaa suomen kielen saloihin englannin kielen avulla, joten opiskelija ei hyppää tuntemattomaan ilman apukeinoja. Kirjassa kaikki tehtävät, kielioppi ja tiedot suomalaisesta kulttuurista on selitetty englanniksi, joka helpottaa suomalaisen sanaston ja kielirakenteiden ymmärtämistä. Suomalaista sanastoa löytyy teoksesta runsaasti – lähes kolmesataa sivua harjoitusmateriaalia, sanasto ja kirjan lopusta löytyvä CD, josta löytyy kirjan kaikki neljätoista kappaletta kuunteluharjoituksien kanssa.

Teoksessa aloitetaan aivan perusteista, kuten aakkosten ääntämisestä, numeroista ja tervehdyksistä. Kielen opiskelussa käydään läpi arjen erilaisia viestintätilanteita, kuten esimerkiksi ravintolassa ruoan tilaaminen, ostoksilla käyminen ja säästä keskusteleminen. Tämä viimeinen on muuten erittäin tärkeä ja yleinen keskustelunaihe Suomessa.

Tekstin ja tehtävien avulla sekä puheen että kirjoituksen ilmaukset tulevat tutuiksi ja niitä harjoitellaan kirjoittamalla, puhumalla ja kuuntelemalla. Kappaleiden ohessa on mahdollista tutustua myös suomalaiseen kulttuuriin ja tapoihin.

Heittäydy suomen kielen saloihin!

Sun suomi – Finnish for beginners (2013)
Kustantaja: Otava
Kirjoittaja: Kuparinen, Kristiina & Tapaninen, Terhi & Kuisma, Karoliina
Kieli: Englanti, Suomi