Finlandsinstitutet nya presentat i Portugal

NYHETER
Francisca Aires
Foto: Joana Caldeira

Finlandsinstitutet i Madrid har utnämnt Francisca Aires till institutets nya presentat i Portugal. Hon började sitt arbete i Lisboa den 8 mars 2016.

Francisca Aires har examen i modedesign från London College of Fashion, University of Arts of London och har en brett och mångsidigt erfarenhet inom att tillverka på innovativa och kreativa projektet, förvaltning och kulturevenemang.
Den nyvalda presentat har precis återkommit till sin hemstad Lisboa efter att ha bott i London för elva år.  Under sina år i Stor Britannien arbetade hon i olika företag som The Trampery och Shoreditch London. Dessutom har hon varit med och producera festivaler som Spiritual Promises from Lost Prophets i Beirut (2008), Manpower i Lisboa (2014), Block Universe i Londres (2015) och Performa i New York (2015).

Syftet med utnämningen av den nya delegaten är att underlätta kontakten med partners när man utför aktiviteter i Portugal. Finlandsinstitutet ser framemot det nya samarbetet mellan Francisca Aires och önskar att det kommer att bära mycket frukt.