Löydä rakkaus Suomi-ruokaan Instituutin kirjastosta

Kuva: Classy Finnish Restaurants

Kuva: Classy Finnish Restaurants

Suomalainen keittiö on monelle vielä tuiki tuntematon. Toisin kuin italialainen tai espanjalainen keittiö, ei se usein tuo maailmalla minkäänlaisia mielikuvia. Maailmankuulu kokki Gordon Ramsay kuvaili vuosia sitten suomalaista ruokaa roskaksi, jota voi tarjota vain aaseille ja hevosille.

Suomalaisella ruokakulttuurilla on vahva yhteys maan historiaan, joka ei ole ollut helppo. Esimerkiksi on tyypillistä ranskalaisessa tai italialaisessa keittiössä käytetään voita, kermaa ja kalliita lihoja, joita ei entisajan suomalaisissa perinneruuissa juuri käytetä. Perinneruuissa vain muutamissa käytetään kalliita raaka-aineita, ja niitäkin tarjoillaan useimmiten vain juhlapyhinä.

Suomalainen keittiö on kuitenkin nostanut profiiliaan viimeaikoina, kun yhä useammat suomalaisravintolat ovat saaneet kansainvälistä tunnustusta, puhumattakaan skandinaavisen minimalismin trendikkyydestä ruokabisneksessä.

Instituutin kirjastosta löydät kolme upeaa teosta, jotka vievät lukijansa syvälle suomalaiseen keittiöön. Kirjat esittelevät Suomi-ruokaa aina raaka-aineista, huippuravintoloihin, ja välillä piipahdetaan kotikeittiöissä ja menneisyyden kulttiravintolassa Helsingissä.

Gero Hottingerin Simply Delicious esittelee puhtaita suomalaisia makuja aina alkuruuista jälkiruokiin. Lähes 150-sivuinen keittokirja vie lukijansa kattavasti läpi perinteisen raaka-ainemaailman. Suurin osa resepteistä onkin perinteisiä kotiruokia, modernilla kosketuksella.  Kirjassa esiintyy myös upeita luontokuvia Suomesta.

Ruotsalaiskaksikon kokoama Classy Finnish Restaurants vie lukijan puolestaan läpi Suomen upeimpien ja arvostetuimpien ravintoloiden historian. Räväkkä ja nuorekas kirja on perehtyneen kaksikon onnistunut luomus, joka kuvaa upeasti suomalaista ravintolamaailmaa. Mikäli olet aikeissa matkustaa Suomeen, on tämä kirja ehdottomasti luettava ennen sitä!

The Best Kitchen in Town esittelee suomalaisen kulttiravintolan historiaa ja merkitystä suomalaisessa ruokakulttuurissa. Helsingin Aleksanterinkadulla, nykyisen Nordea –pankin tiloissa toimineessa pankissa oli aikoinaan yksityisravintola, jossa lounasti Suomen tuolloinen eliitti yhdessä. Kirjassa neljä asiantuntijaa kertoo suomalaisen ruokakulttuurin historiasta, aikakausien gastronomisista trendeistä ja sekä tietysti kulttiravintolan merkityksestä suomalaisessa ruokakulttuurissa. Keittokirjassa esitellään myös ravintolan herkullisimmat reseptit ja menut.

Tervetuloa Instituutin kirjastoon herkullisille lukuhetkille!

Valikko