Parnasso – suomalainen kirjallisuuslehti

ParnassoTämän päivän suomalainen kirjallisuus on monipuolista ja kansainvälistä. Eri kirjallisuuden lajeja sekä kirjallisuustapahtumia on runsaasti, ja pienkustantamoiden rooli on kasvanut. Instituutista löytyy täydellinen lehti kirjallisuuden ystävälle: Parnasso.

Se tarjoaa sekä kattavat arvostelut ja oivaltavat kolumnit että henkilöhaastatteluja, lukijakirjeitä ja tuoreita runoja ja novelleja. Se tarttuu ajankohtaiseen kirjallisuuskeskusteluun ja esittelee uusia teoksia. Samalla Parnasso on ajaton kirjallisuuden aikakauslehti, jonka vanhempiinkin numeroihin kannattaa tutustua.

Parnasso on kertonut suomalaisesta kirjallisuudesta jo vuodesta 1951 alkaen, ja tällä hetkellä se ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Suomen Madridin-instituutissa siitä on lainattavissa numeroita aina vuodesta 2007 asti.  Viimeisin numero (1/2016) kertoo muun muassa kuvittaja Osmo ”Omppu” Omenamäen urasta, suositun kirjan Nälkävuosi (2012) kirjoittaneen Aki Ollikaisen ajatuksista sekä pohtii lainaamisen soveliasta rajaa.

Tervetuloa Instituutin kirjastoon tutustumaan Parnassoon ja muihin merkittäviin aikakauslehtiin!