CHILE – Otso Kautto ja Antti Mikkola Santiagoon

madridfi
Otso Kautto_ Jouko Siro
Otso Kautto (© Jouko Siro)

Edistääkseen suomalaisen teatterin vientiä Latinalaiseen Amerikkaan, Suomen Madridin-instituutti järjestää 14.–18.4. Chilessä suomalaisen teatterin sarjan yhteistyössä Gabriela Mistralin kulttuurikeskuksen (GAM) ja agentuuri Nordic Drama Corner Oy:n kanssa.

Teemaviikon aikana näytelmäkirjailijat Otso Kautto ja Antti Mikkola pitävät kumpikin yhden työpajan, jotka on suunnattu teatteritaiteen opiskelijoille ja näyttelyammattilaisille. Lisäksi tapahtuman aikana esitetään lukudraamat Kauton näytelmästä ”Tyttö tuli!” ja Mikkolan teoksesta ”Kuningatarleikit”.

Kirjoittajat esittelevät myös uunituoreen, suomalaista nykyteatteria espanjaksi tarjoavan antologian ”Hiljaisuuden intohimo” (Pasión contenida en el silencio), joka tarjoaa laajan katsauksen suomalaiseen, ajankohtaiseen nykyteatteritaiteeseen. Edellä mainittujen Kauton ja Mikkolan teosten lisäksi julkaisuun on otettu mukaan näytelmät Saara Turuselta, Juha Jokelalta ja Mika Myllyaholta.

”Hiljaisuuden intohimo” on ensimmäinen teatteritaidetta käsittelevä julkaisu, joka on suunnattu nimenomaan espanjankieliselle yleisölle, ja se esitellään myöhemmin myös Madridin toukokuisilla Eurodram-festivaaleilla.

Antti Mikkola_Jukka Kontkanen
Antti Mikkola (© Jukka Kontkanen)

Ciclo de teatro finlandés

14.4.
Otso Kauton työpaja

16.4.
Antti Mikkolan työpaja

17.4.
Kirjaesittely: Hiljaisuuden intohimo (Pasión contenida en el silencio)
Lukudraama teoksesta “Tyttö tuli!” (Otso Kautto)

18.4.
Lukudraama teoksesta ”Kuningatarleikit” (Antti Mikkola)

Gabriela Mistralin kulttuurikeskus
Rakennus A, kerros 1
Av. Libertador Bernardo O’Higgins 227 Santiago, Chile

Fotos: GAM
[gdl_gallery title=”gam-juegos-de-reina” width=”215″ height=”140″ ]