Oodi sekamelskalle

Espanjalainen kuvittaja ja suunnittelija Isidro Ferrer on kulttuurifestivaali Kolibrin kunniavieras. Kolibri on vuosittain Suomessa järjestettävä iberoamerikkalainen koko perheelle tarkoitettu kulttuurifestivaali.

Ferrer nähdään Kolibrissa näyttelynsä Oodi sekamelskalle yhteydessä. Näyttely on avoinna 28.9.–8.10. Kohtaamossa, Espoossa. Samalla Ferrer vetää työpajoja lapsille ja vanhemmille Helsingissä ja Espoossa sekä Kuvittajat ry:n ammattilaisille. Taiteilija on ollut suosittu ja pidetty opettaja eri puolilla maailmaa.

Isidro Ferrer syntyi Madridissa vuonna 1963. Hän valmistui alun perin näyttelijäksi ja tekikin teatterityötä pitkään, mutta siirtyi myöhemmin graafiseksi suunnittelijaksi ja piirtäjäksi. Ferrer on tullut erityisen tunnetuksi julistetaiteestaan, mistä hän on voittanut merkittäviä palkintoja. Hän on tehnyt myös lukuisia kirjan kansia ja kuvituksia.

Vuodesta 1991 lähtien Ferrer on palkittu usealla merkittävällä palkinnolla. Hän on saanut muun muassa Espanjan kansallisen muotoilupalkinnon vuonna 2002, parhaan kuvittajan palkinnon vuonna 2006 sekä Euroopan muotoilu- ja suunnittelupalkinnon Posterin vuonna 2009. Hänet on palkittu lukuisissa muissakin kansainvälisissä kilpailuissa, kuten Chicagon Good Design Awardsissa (2015), Film Festival Póstersissa (2012) ja viimeisimpänä arvostetuilla Bolognan kirjamessuilla (2017), fiktiivisten kirjojen kategoriassa hänen kirjansa Un jardín sai erityismaininnan.

Ferrer yhdistää taiteessaan arjen esineet huumoriin, mutta siihen sisältyy aina myös syvällinen viesti. Tuloksena ovat ainutlaatuiset hahmot, jotka puhuttavat niin aikuisia kuin lapsia. Ferrer hyödyntää teoksissaan myös surrealismia, ja hänen työnsä ovat usein dramaattisia. Teatteritaide onkin vahvasti läsnä hänen taiteessaan.

Suomen Madridin-instituutti on tukenut Ferrerin osallistumista kulttuurifestivaali Kolibriin.

Aikataulu:

Oodi sekamelskalle
28.9–8.10.2017
Kohtaamo
Ison Omenan palvelutori
Suomanlahdentie 1

Työpajat perheille
Espoo – Iso Omenan kirjasto
Lauantaina 30.9.2017 klo 11–16
Helsinki – Annantalo
Sunnuntaina 8.10.2017 klo 11–16

Työpaja kuvittajille
5.–7.10.2017
Kaikki työpajat ovat maksuttomia. Kuvittajien kurssin etusijalla ovat Kuvittajat ry:n jäsenet ja ne, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet mestarikurssille. Kurssiin sisältyy luento ja työpajoja, aamiaiset, lounaat, sekä saunailta. Ilmoittautumislinkki julkaistaan viikkotiedotteessa.
Linkki

Työpaja lapsille
Käpylän ala-aste
Päivämäärät vahvistetaan myöhemmin