ARGENTIINA – Kuraattorit vierailulla Suomessa

madridfi

BIM Goulder DenegriArgentiinalaiset kuraattorit Gabriela Golder ja Andrés Denegri vierailevat Suomen Madridin-instituutin kutsumina Helsingissä ja Tampereella 7.–13.3.2016. Golder ja Denegri ovat Bienal de la Imagen en Movimiento -biennaalin (BIM) johtajia, yliopisto-opettajia, ja molemmat tekevät itsekin av-taidetta. BIM on kokeelliselle elokuvalle ja videolle omistettu biennaali Buenos Airesissa, ja Suomen Madridin-instituutti on tehnyt yhteistyötä jo vuosia BIM:n kanssa. Golderin ja Denegrin Suomen-vierailu toteutetaan yhdessä AV-arkin, Framen ja Tampereen elokuvajuhlien kanssa.

Kuraattorit pitävät Helsingin-vierailun aluksi maanantaina 7.3. seminaariluennon Kuvataideakatemiassa otsikolla The history of the experimental video and movie in Argentina. Lisäksi he kertovat omasta taiteellisesta työstään Kuvataideakatemian artist lecture series -tapahtumassa maanantaina 7.3. Keskiviikkona 9.3.2016 Golder ja Denegri ovat paikalla VER-näytöksessä Galleria Sinnessä. VER koostuu vuosina 2012 ja 2014 Norberto Griffa Prize for Latin American Audiovisual Creation -palkituista latinalaisamerikkalaista videoista ja lyhytelokuvista. Kyseisen palkinnon myöntää Golderin ja Denegrin luotsaama Bienal de la Imagen en Movimiento. Helsingin-vierailullaan kuraattorit tapaavat myös useita alan suomalaistaiteilijoita sekä vierailevat muun muassa Kiasmassa, AV-arkissa ja Framessa.

Pääkaupungista Golder ja Denegri matkaavat torstaina 10.3. Tampereelle, missä on meneillään Tampereen elokuvajuhlat. Kuraattorit osallistuvat elokuvajuhlilla keskustelutilaisuuteen What Should Art Tell yhdessä Vesa Vehviläisen, Jan Ijäksen ja Jukka-Pekka Laakson kanssa. Tampereella Golder ja Denegri tapaavat myös lisää suomalaistaiteilijoita.