Inhimillistä suomalaista arkkitehtuuria nyt Galiciassa

Jussi Tiainen A CorunaSuomalaisen valokuvaajan Jussi Tiaisen valokuvanäyttely Inhimillinen arkkitehtuuri jatkaa menestyksekästä Espanjan kiertuettaan Galiciassa. Valokuvia pääsee ihailemaan A Coruñan Arkkitehtikoulussa 8.9. –10.10.2014. Näyttely on osa instituutin koordinoimaa suomalaisen audiovisuaalisen taiteen vientihanketta Espanjassa. Näyttelyn on mahdollistanut tuottoisa yhteistyö A Coruñan Arkkitehtikoulun kanssa.

Jussi Tiaisen Inhimillinen arkkitehtuuri koostuu suomalaisia rakennuksia kuvaavista valokuvista, joissa arkkitehtuuri perustuu luonnon ja käyttäjän kunnioitukseen. Näyttelyssä kuvatut suomalaiset julkiset rakennukset lastentarhasta kappeliin esittävät katsojalle inhimillisen arkkitehtuurin eri muotoja. Ne ovat kestäviä rakennuksia, jotka sulautuvat ympäristöönsä ja edistävät käyttäjiensä hyvinvointia. Inhimillinen arkkitehtuuri-näyttelyn taustalla on Tiaisen kirja Human Scale in Finnish Architecture – Arquitectura Finlandesa a Escala Humana (2011). Samainen näyttely on ollut aikaisemminkin esillä Espanjassa: ennen saapumista A Coruñaan se on nähty Madridissa, Cantabriassa, Toledossa, Pamplonassa, San Sebastianissa, Zaragozassa, Logroñossa ja Barakaldossa.

Suomen tunnetuin ja tunnustetuin arkkitehtuurivalokuuvaja Jussi Tiainen (s. 1954 Helsingissä) on työskennellyt freelancerina vuodesta 1976 saakka. Hän opiskeli valokuvausta Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa Helsingissä, missä myös nykyään asuu ja työskentelee. Myös luennoitsijana suositun ja lukuisia valokuvakirjoja julkaisseen Tiaisen kuvat herättävät katsojan huomaamaan rakennusten yksityiskohdat ja arkkitehtuurin kauneuden. Tähän mennessä Tiaisen teoksia on ollut näytteillä kuudessa kirjassa sekä lukuisissa tilaisuuksissa ympäri maailmaa, mm. Pohjois-Amerikassa, Kiinassa sekä useissa Euroopan maissa.

Jussi Tiainen: Inhimillinen arkkitehtuuri
08.09. – 10.10.2014
ETSAC
Campus da Zapateira.
A Coruña

Valikko