Suomalainen teatteri kutsuvieraaksi Madridiin

Eurodram2015Suomalainen nykyteatteri on kutsuttu erityisvieraaksi kolmansille Europa de los Teatros -festivaaleille, jotka järjestetään 28.5.-24.6. Madridin Casa del Lectorin kulttuurikeskuksessa.

Festivaaleilla esitetään kuukauden ajan dramatisoituja lukunäytteitä suomalaisista teoksista Tyttö tuli!, Fundamentalisti, Broken Heart Story ja Kuningatarleikit, jotka kaikki sisältyvät huhtikuussa espanjaksi julkaistuun antologiaan Pasión contenida en el silencio. Kirjailija Saara Turunen keskustelle 17.6. yleisön kanssa lukudraaman jälkeen.

Lukudraamat ovat osoitettu paikalliselle yleisölle, ja niitä myös tulkitsevat espanjalaiset teatteritaiteen ammattilaiset. Tämä kulttuurien välinen yhteistyö ja ajatustenvaihto on yksi festivaalin keskeisistä tarkoituksista, ja tapahtuman päätavoitteena onkin edistää teatteritaiteen käännöstyötä Euroopassa ja sen lähialueilla.

Europa de los Teatros -tapahtuman taustalla on EURODRAM, eurooppalainen teatterikäännösten verkosto, jota koordinoi Maison d’Europe et de l’Orient. Suomalaista teatteritaidetta tämän vuoden festivaaleille vievät yhdessä Suomen Madridin-instituutti, Suomen suurlähetystö, Nordic Drama Corner Oy ja espanjalainen Teatro del Astillero.

Casa del Lector
Matadero Madrid
Paseo de la Chopera, 10
28045 Madrid

Torstaina 28.5. klo 19: Tyttö tuli! (Otso Kautto)
Ohjaus: Adolfo Simón, Dante Teatro

Keskiviikkona 10.6. klo 19: Fundamentalisti (Juha Jokela)
Ohjaus: Daniel Martos

Keskiviikkona 17.6. klo 19: Broken Heart Story (Saara Turunen)
Ohjaus: Luis Crespo, Teatro del Zurdo SAARA TURUNEN KESKUSTELEE YLEISÖN KANSSA LUKUDRAAMAN JÄLKEEN.

Keskiviikkona 24.6. klo 19: Kuningatarleikit (Antti Mikkola)
Ohjaus: Luis Miguel González, Teatro del Astillero

Vapaa pääsy, rajallinen paikkamäärä