Eurooppalaisen kirjallisuuden yö Lissabonissa

NLE 2015Lissabonissa järjestetään 6. kesäkuuta Eurooppalaisen kirjallisuuden yö nyt kolmatta kertaa. Tapahtumalla halutaan juhlistaa ja kunnioittaa nimenomaan eurooppalaista kirjallisuutta, ja illalla kello 18–23 välisenä aikana esitetään Principe Realin alueella kaikille avoimia dramatisoituja lukunäytteitä tämän päivän kirjallisuudesta ympäri maanosaa.

Illan aikana esitetään yhteensä kymmenen lukukatkelmaa, jotka kukin kestävät noin 10–15 minuuttia. Aikataulu on rakennettu siten, että yleisön on mahdollista nähdä ne kaikki.

Suomesta mukana on Salla Simukan Punainen kuin veri, jonka dramatisoitu versio esitetään portugalilaisten näyttelijöiden Carolina Bettencourtin ja Miguel Curielin tulkitsemana Mercês-kulttuurisalissa.

Eurooppalaisen kirjallisuuden yö järjestetään Euroopan unionin kulttuuriverkosto EUNICin aloitteesta. EUNICin Portugalin paikallisosaston toimintaan osallistuu eri jäsenmaiden suurlähetystöjä ja kulttuuri-instituutteja – näiden joukossa myös Suomen Madridin-instituutti sekä Euroopan komission Portugalin edustusto.

Noite da Literatura Europeia
6.6.2015
18-23h
Espaço Cultural das Mercês
Rua Cecílio de Sousa, 94 – Lisboa
Video

Kuvia:

[gdl_gallery title=”NLE 2015 Lisboa” width=”215″ height=”140″ ]