Espejismo 38

Uutuudet

westo-espejismo-38Instituutin kirjaston valikoimaa on tullut täydentämään kirjailija Kjell Westön romaani Espejismo 38 (Kangastus 38, 2013). Nórdican tänä vuonna toimittaman espanjankielisen version käänsi Carmen Montes Cano. Tämä nerokas kirjallisuusteos voitti vuonna 2014 Pohjoismaisen neuvoston kirjallisuuspalkinnon ja oli ilmestymisvuotenaan myös Finlandia-palkintoehdokkaana.

Espejismo 38 -romaanin tarina sijoittuu vuoden 1938 Helsinkiin. Teoksen toinen päähenkilö on Claes Thune, vasta eronnut asianajaja, joka palkkaa Matilda Wiikin sihteerikseen. Thune on suomenruotsalainen porvari, jonka elämän kohokohta on samaan yhteiskuntaluokkaan kuuluvien ystävysten perustama Keskiviikkokerho. Rouva Wiik puolestaan edustaa suomenruotsalaisia työläisiä, ja Keskiviikkokerhon kokoontuessa Thunen toimistossa, menneisyyden haamut 20 vuoden takaa nostavat päätään. Näin ollen romaani on tarina kahden yhteiskuntaluokan kivuliaasta ja mahdottomalta vaikuttavasta kohtaamisesta.

Westö julkaisi esikoisteoksena Tango Orange vuonna 1986, jonka jälkeen häneltä on ilmestynyt muitakin tunnettuja romaaneja kuten Leijat Helsingin yllä, Missä kuljimme kerran ja Lang. Westö on ollut Finlandia-palkintoehdokkaana viitenä eri vuotena, ja vuonna 2008 hän sai Pro Finlandia -mitalin.

Tervetuloa tutustumaan instituutin kirjaston uuteen tarjontaan!