Rajoja rikkova kuvakirja

Uutuudet

Vuonna 2014 juhlitaan Tove Janssonin satavuotisjuhlaa, minkä voi huomata suurestaMumin pequeño trol kiinnostuksesta hänen työtään kohtaan. Espanjalainen kustantamo Coco Books julkaisi jo aikaisemmin kokoelman muumitarinoita, ja nyt he jatkavat aiheen parissa julkaisemalla rakastetun klassikon Kuinkas sitten kävikään? Kirja Mymmelistä, Muumipeikosta ja pikku Myystä espanjaksi ja katalaaniksi (käännös: Meritxell Salvany ja Jordi Llavina). Espanjankielisen version upeasti kuvitetusta kirjasta löydät nyt kirjastostamme.

Tarinan alussa Muumipeikko viettää aivan tavallista päivää ilman aavistustakaan siitä minkälainen seikkailu on vielä luvassa. Selviää kuitenkin, että pikku Myy on kadonnut ja Myyn sisko Mymmeli pyytää Muumipeikkoa auttamaan etsinnöissä. Yhdessä he seikkailevat ympäri Muumilaaksoa etsien pikku Myytä.

Tämä tarina on lastenkirjallisuuden klassikko, joka on käännetty yli 35 kielelle. Kirjan ilmestyttyä ensimmäisen kerran vuonna 1952 rikkoi sen kuvitus oman aikansa raja-aitoja. Yhä edelleen, yli 60 vuotta myöhemmin, tarina on yhtä alkuperäinen ja ihastuttaa yhtä lailla lapsia kuin aikuisia. Jokaisen sivun lopussa lukija jää miettimään, että kuinkas sitten käykään?

Tove Jansson oli suomalainen kirjailija, taidemaalari, filosofian tohtori, pilapiirtäjä ja sarjakuvataiteilija, joka tunnetaan parhaiten muumihahmojen luojana. Menestykseen Jansson nousi 1950-luvulla, kun ensimmäiset muumikirjat ilmestyivät. Muumitarinoita valmistui Janssonin elämän aikana proosana ja kuvakirjoina toistakymmentä, sanomalehtien sarjakuvina kaikkiaan 1500 sarjaa. Muumikirjoja on käännetty 43 eri kielelle ja niistä on tehty kirjojen ja sarjakuvien lisäksi myös animaatiosarjoja, interaktiivisia kirjasovelluksia, lukuisia näytelmiä ja jopa ooppera. Jansson menehtyi 86-vuotiaana vuonna 2001, mutta hänen erittäin suosittujen teoksiensa arvostettu perintö elää yhä vahvana.

Koskaan et voi olla liian vanha ihastuaksesi Muumeihin, joten tule kirjastoomme tutustumaan tähän hyvin erityiseen uutuuteen.

Tove Jansson
Espanjankielinen versio: Jordi Llavina
Käännös ruotsista: Meritxell Salvany
ISBN 978-84-942766-3-7

Valikko