Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja maahanmuuttajille

Uutuudet

Eila OssiEila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja maahanmuuttajille on teos, jossa suomalainen opettaja Ossi ja sihteeri Eila perheensä kanssa johdattavat opiskelemaan suomea aivan alkeista aina arkipäivän tilanteista selviytymiseen asti. Hauskojen henkilöhahmojen avulla tämän kirja myös auttaa lukijaa sopeutumaan suomalaiseen kulttuuriin ja elämäntapoihin.

Kirja on lähes kokonaan suomeksi, vain ensimmäisessä kappaleessa on käännetty tärkeimmät sanat englanniksi opiskelun vauhdittamiseksi. Kielioppi on helposti luettavaa ja se käydään laajasti läpi.

Kirjassa käydään läpi päivittäisen suomalaisen arkielämän tapahtumia, kuten esimerkiksi matkat kesämökille, uusien talvikenkien ostaminen tai uimareissut uimahalliin. Teoksessa on myös monia vaikeampia lukuharjoituksia, joissa kerrotaan suomalaisesta kirjallisuudesta, muun muassa esimerkein Muumien historiasta tai Kalevalasta.

Kirjan lopussa on monia saneluharjoituksia, kuvan ja sanan yhdistämistehtäviä sekä harjoituksia äänteiden ja kirjaimien harjoitteluun. Lisäksi kirjan mukana tulee CD, josta voi kuunnella kirjan monipuolisia keskusteluosuuksia.

Tämän suomen kieleen johdattavan Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja maahanmuuttajille -teoksen lahjoitti kirjastoomme Kirjakustantamo Gummerus. Jos haluat oppia suomen kieltä ja samalla saada tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta, tule vierailemaan instituuttimme kirjastossa ja tutustumaan tähän kirjaan!

Tervetuloa kirjastoomme!

Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja maahanmuuttajille
Lamminpää, Mika
Editorial Gummerus, 2010