Disco Ensemble – Magic Recoveries

Disco ensembleInstituutin kirjastovalikoimassa on monen alan kirjallisuuden lisäksi myös paljon musiikkia. Suomalainen musiikki on edustettuna laidasta laitaan, joten niin klassisen musiikin, jazzin, suomenkielisen popin ja monen muun kategorian ystävät voivat löytää kuunneltavaa syysiltojen iloksi. Aikaisemmin olemme kertoneet esimerkiksi Emma Salokosken musiikista, ja tällä kertaa ehdotamme tutustumista johonkin aivan toisenlaiseen; suomalaiseen englanninkieliseen rock-musiikkiin, joka oli varsinkin 2000-luvun alussa jopa yksiä parhaimpia vientituotteitamme maailmalle.

Suomalainen musiikki on ollut jo vuosia kuuluisa maailmalla juuri edellä mainitun musiikkigenren avulla. Yhtyeet kuten Nightwish, Children of Bodom, HIM, The Rasmus tai Apocalyptica herättävät ympäri maailmaa mielikuvia ihmisissä. Nightwish oli takavuosina esimerkiksi Latinalaisessa Amerikassa valtavan suosittu. Myös nyt suositeltava yhtye Disco Ensemble on niittänyt mainetta Suomen lisäksi ulkomailla, erityisesti Saksassa.

Disco Ensemble perustettiin vuonna 1996 Porissa. Yhtyeen jäsenet ovat Miikka Koivisto laulussa ja koskettimissa, Jussi Ylikoski kitarassa, Mikko Hakila rummuissa sekä Lasse Lindfors bassossa. Ensimmäisen albuminsa yhtye julkaisi vuonna 2003, mutta varsinaisesti vasta toinen albumi, vuonna 2005 julkaistu First Aid Kit, teki läpimurron. Kappaleet We might fall apart, Drop Dead, Casanova ja Black Euro nousivat suuriksi hiteiksi sekä kotimaassa että myöhemmin ulkomailla, kun albumista tehtiin uusi versio juuri ulkomaan levitystä varten. Lisäksi yhtyeen kappaleet saivat lisää julkisuutta hieman epätavallista kautta, kun This is my head exploding ja edellä mainittu We might fall apart kuultiin FIFA08 ja NHL08 -pelien teemakappaleina. Disco Ensemble on julkaissut yhteensä viisi levyä, joista uusin on vuoden 2012 Warriors-albumi.

Kirjastostamme on lainattavissa yhtyeen kolmas levy, vuonna 2008 julkaistu Magic Recoveries. Albumi oli maailmanmaineeseen nousun jälkeen seuraava julkaisu ja se herätti kiinnostusta nousten heti ensimmäisellä viikollaan suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkeen. Levyltä lohkaistiin kaksi singleä, Bad Luck Charm ja Headphones. Levy lähtee heti todella vauhdikkaasti käyntiin albumin nimikappaleella ja tykitystä jatkuu koko levyn ajan. Albumi on todella ehjä kokonaisuus ja hyvä tapa tutustua myös kaikista tunnetuimpien hittikappaleiden takaiseen Disco Ensembleen, joka myös on hyvin monipuolinen ja energinen.

Tervetuloa siis kirjastoomme lainaamaan palanen suomalaista musiikkikulttuuria!