Suomalaista animaatioviihdettä: Niko, lentäjän poika

niko lentäjän poikaJoululomalle suosittelemme suomalaista animaatioelokuvaa Niko, lentäjän poika. Elokuva, joka kertoo poropoika Nikosta joka lähtee etsimään isäänsä, legendaaristen Pukin Lentojoukkojen jäsentä, voitti Suomessa parhaan elokuvan ja parhaan käsikirjoituksen Jussi-palkinnot vuonna 2009.

Vauhdikas seikkailutarina Nikosta, joka haluaa todistaa että hän voi oppia lentämään aivan kuten isänsä, valloitti ilmestymisvuonaan maailman keräten jopa 1,5 miljoonaa katsojaa elokuvateattereissa. Ääninäyttelijöinä ovat muiden muassa tunnetut ja pidetyt näyttelijät Hannu-Pekka Björkman, Vuokko Hovatta, Minttu Mustakallio ja Vesa Vierikko.

DVD-paketti sisältää kaksi levyä: toisella elokuva on suomeksi, ja toisella englanniksi puhuttuna ja tekstitetty suomeksi, ruotsiksi, norjaksi ja tanskaksi. Levyillä on myös paljon ekstra-materiaalia, kuten esimerkiksi pätkät ”Näin tehtiin Korvatunturi”, ”Keitä lentojoukot ovat?” sekä ”Niko takaperin”… Paljon hauskaa katsottavaa siis joululomalle koko perheelle!

Kirjastossamme on vain yksi DVD-paketti, joten pikapikaa lainaamaan elokuva jotta Nikon tarina ei lennä sivu suun.