Taidetta, taidetta, enemmän taidetta

Uutuudet

Kuva: Harry Kivijärvi mukana näyttelyssä Pariisin Palais Gallierassa vuonna 1975

Hämeenlinnan taidemuseo on lahjoittanut Suomen Madridin-instituutin kirjastolle neljä kirjaa, joista löytyy ihailtavaksi suomalaista taidetta, sekä maalauksen, että kuvanveiston alalla. Kirjat esittelevät taiteilijoita ja heidän töitään. Esillä ovat esimerkiksi kuvanveistäjät Harry Kivijärvi ja Nina Terno, sekä kuvataiteilija Helmi Biese.

Kirja Harry Kivijärvi esittelee useita veistoksia mainitulta taiteilijalta, joka onkin yksi maan tunnetuimmista kuvanveistäjistä. Hänen töidensä aiheina ovat mm. tyylikkäät kivipaadet sekä erilaiset purje- ja porttiteemat, mikä tekee teoksista erittäin omaperäisiä ja yksilöllisiä.

Kuvanveistäjä Nina Terno puolestaan kuvaa erilaisia ihmis- ja eläinhahmoja kirjassaan Luonnon puolesta taiteen keinoin. Teoksissaan taiteilija käsittelee elämäniloa, kuoleman ja tuhoutumisen ohella, ilmaisten tällä tavoin mielipiteensä planeettaamme uhkaavista ongelmista.

Helmi Biese tutustuttaa lukijansa niin ikään suomalaista luontoa kuvaaviin maalauksiin. Kirjan sivuja kuvittavat kauniit meri- ja talvimaisemat.

Myös kirjassa Tyttö kukkivalla niityllä voi nähdä monia luontoaiheisia maalauksia Suomesta. Toisin kuin aiemmin mainituissa teoksissa, tässä kirjassa esitellään useamman eri taiteilijan töitä. Esillä on muun muassa tunnettujen taiteilijoiden Eero Järnefelt ja Hugo Simberg teoksia.

Tule instituutin kirjastoon tutustumaan ja ihastumaan suomalaiseen kuvaveistos- ja maalaustaiteeseen!

Valikko