Taidetta kaikille

Uutuudet

Kuva: Turun taidemuseo

Jatkamme valmistautumista ARCOmadrid 2014 –taidetapahtumaan, jossa Suomi on kutsuvierasmaana. Tämä näkyy myös kirjastossamme.

Turun taidemuseo on lahjoittanut Suomen Madridin-instituutille kolme taidekirjaa ja yhden levyn, joka sisältää arvostetun taiteilija Veli Granön videoteoksia. Kirjat kuvaavat yli satavuotisen museon toimintaa, taitelijoita ja teoksia.

Suomen- ja ruotsinkielinen Kansallisaarteita -kirja kuvaa Turun taidemuseon historiaa 1800-luvun lopulta nykypäivään, ja se esittelee useita taiteilijoita ja heidän teoksiaan. Soome kunsti kuldaeg –kirja sen sijaan kuvaa vuosien 1880-1910 aikana tehtyjä, museon vanhimpia teoksia. Tuolloin suomalainen taide alkoi kukoistaa kansainvälisellä tasolla, mistä syystä kyseistä aikakautta kutsutaankin suomalaisen taiteen kultakaudeksi. Kirjassa esiteltyihin taiteilijoihin kuuluvat muun muassa Akseli Gallen-Kallela, Pekka Halonen ja Helene Schjerfbeck. Teos on kirjoitettu viroksi, suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Neljäs teos, Otto Mäkilä, erottuu edellä mainituista kirjoista sen edustaman taiteellisen tyylin vuoksi. Kirja esittelee espanjankielisissä maissa vähemmän tunnetun modernisti ja surrealisti Otto Mäkilän elämää ja tuotantoa. Edellisten kirjojen tavoin tämäkin sisältää kauniita kuvia kiehtovista teoksista. Kirja on luettavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Turun taidemuseon kokoelma kuuluu Suomen suurimpiin taidekokoelmiin, ja nyt instituuttimme kirjaston vierailla on mahdollisuus tutustua sen aarteisiin.

Valikko