Kirjallisuutta moneen makuun

Uutuudet

Syyskuu on uutuuksien kuukausi myös Suomen Madridin-instituutin kirjastossa, joka kasvattaa suomalaisen kirjallisuuden kokoelmaansa Tammin ja WSOYn lahjoitusten myötä.

Kirjalahjoitukset sisältävät kaunokirjallisuutta ja runoutta sekä myös valokuvakirjoja, joista esimerkkinä mainittakoon Vedenalainen Suomi – The Underwater World of Finland, joka kuvaa Suomen vedenalaista luontoa sekä sen kiehtovaa kasvistoa ja eläimistöä.

Yksi tämän kuukauden kirjoista, Kerää ja kata, käsittelee suomalaista muotoilua. Se esittelee useita Arabian ja Iittalan astiastokokoelmia yli sadan vuoden ajalta, 1900-luvulta aina 2010-luvulle asti. Kirja sisältää kauniita kuvia posliini- ja lasiastiastoista tarjoten samalla vinkkejä kauniin pöydän kattamiseen. Kuvien ohella teoksessa kerrotaan muotoilun kehityksestä ja suomalaisten ruokakulttuurista ja -tottumuksista.

Yhtenä lahjoituksena on kirjailija-kuvittaja Riikka Juvosen Louhen Hymy, joka kertoo tiiviisti Kalevalan naisten tarinat.

Lahjoitus sisältää myös kattavasti kaunokirjallisuutta. Esimerkkinä näistä ovat kommunistiseen 1940- ja 1950 –lukujen Tšekkoslovakiaan pohjautuva Katri Lipsonin Jäätelökauppias sekä Salla Simukan Punainen veri, joka aloittaa nuorille tarkoitetun kolmiosaisen jännitysromaanisarjan.

Romaanikirjallisuuden lisäksi lahjoituskokoelmaan kuuluu Anja Erämajan teos Töölönlahti, joka sisältää runoja rakkaudesta, muistoista ja muutoksesta. Tekstin ohella merkittävässä osassa runoja on myös niiden graafinen esitystapa.

Tammen ja WSOYn ansiosta kutsumme teidät tutustumaan uusiin ja moneen makuun sopiviin kirjoihin.

Valikko