Taidekasvatus Suomessa – Taidepedagoginen matka Porvoon taidekoulussa

Porvoon taidekoulu näyttely
Kuva: Porvoon taidekoulu

Suomen Madridin-instituutti järjestää taidenäyttelyn suomalaisesta taidekasvatuksesta, jossa esitellään Porvoon taidekoulun 1-19-vuotiaiden oppilaiden visuaalisten taitojen kehitystä.

Näyttelyssä, joka avataan 6. marraskuuta, on esillä noin 100 valokuvaa koulun oppilaista, heidän työskentelystä ja töistään. Tällä tavalla koulu haluaa tehdä tunnetuksi suomalaista taidekasvatusta, joka on tärkeä osa koulutussysteemiä. [quote align=”center”]Tämän näyttelyn avulla haluamme jakaa tietotaitomme ja työmme. Uskomme, että jakamalla ja antamalla lisäämme myös omaa kokemustamme ja osaamistamme, sanoo koulun rehtori Leena Stolzmann.[/quote]

Vuonna 1985 perustettu Porvoon taidekoulu antaa kuvataiteen laajan oppimäärän mukaista perusopetusta kuvataiteissa. Koululla on yli 750 oppilasta, jonka lisäksi he järjestävät 1–5-vuotiaille lapsille esikoulullisia opintoja.

Tärkeintä koulun opetuksessa ei ole niinkään taideteosten luominen vaan erilaisten visuaalisten taitojen oppiminen monipuolisesti. Lapset oppivat käyttämään erilaisia materiaaleja moninaisilla tavoilla, työskentelemään ryhmässä ja arvostamaan sekä omaa että muiden ryhmäläisten työtä. Luovuuden ja ilmaisukeinojen kehitys kehittää myös kykyä tulkita kuvia ja ymmärtää visuaalista kulttuuria.

Näyttelyn avajaiset pidetään torstaina 6.11.2014, jolloin paikalla on opettajia Porvoon taidekoulusta. Tämän jälkeen valokuvat ovat ihasteltavissa 24.11. asti arkisin klo 10–20 instituutin tiloissa.

Näyttely on osa suomenruotsalaista kulttuurikuukautta, jota instituutti juhlistaa loka-marraskuussa lukuisilla tapahtumilla.

Kuvia näyttelyn avajaisista:

[gdl_gallery title=”Porvoo exposicion” width=”215″ height=”140″]