Suomen Madridin-instituutin uudeksi johtajaksi on valittu taiteilija Susana Nevado 1.1.2024 alkaen

UUTISET

Susana Nevado on suomalais-espanjalainen taiteilija. Hän valmistui vuonna 1992 kuvataiteen maisteriksi Complutensen Yliopistosta Madridissa ja vuonna 1996 kuvataideopintojen jatko-opinnoista Helsingin kuvataideakatemiasta. Tänä vuonna hän valmistui julkisentaiteen erikoisasiantuntijaksi Aalto-yliopistossa. Hänen pedagoginen pohjansa on vahva, sillä hän on toiminut 15 vuotta kuvataiteen opettajana Turun AMK:ssa.

”Susana Nevado on kokenut kuvataiteen ammattilainen, jolla on laaja kontaktiverkko iberoamerikkalaisen kulttuurin toimijoihin niin Espanjassa kuin Latinalaisessa Amerikassa. Hän on tehnyt Madridin-instituutin kanssa yhteistyötä jo pitkään, mikä varmasti helpottaa siirtymää uuteen tehtävään”, toteaa Iberialais-amerikkalaisen säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Heikki Pihlajamäki.

Kansainvälisissä taideprojekteissa Susana Nevado on toiminut usein kuraattorina tai projektien johtavana taiteilijana, ibero-amerikkalaisella kentällä. Vuodesta 2018 Susana on ollut madridilaisen HUG culture -järjestön toiminnanjohtajana.

”Intohimoni on taide ja kulttuuri, ja niiden edistäminen eri aloilla ja erityisesti kahdessa kotimaassani Suomessa ja Espanjassa. Ekologisuus on lähellä sydäntäni. Olen todella innostunut aloittamaan Suomen Madridin-instituutin johtajana”, Susana Nevado kertoo.

Suomen Madridin-instituutin toiminta-alueena on koko 800 miljoonan asukkaan espanjan- ja portugalinkielinen maailma, erityisesti Pyreneiden niemimaa ja Latinalainen Amerikka. Instituutin tavoitteena on tehdä tunnetuksi suomalaista kulttuuria sekä edistää Suomen ja toiminta-alueen maiden välistä vuorovaikutusta kulttuurin, taiteen, tieteen ja talouden aloilla. Vuoden 2023 loppuun asti instituutin johdossa jatkaa Pauliinä Ståhlberg.

”Iberoamerikkalainen säätiö kiittää Pauliina Ståhlbergiä erinomaista työstä kuluneena kolmivuotiskautena. Madridin-instituutin toiminnot ovat hienossa kunnossa Pauliinan kauden jälkeen ja näkyvyys erinomainen. Uuden johtajan on hyvä jatkaa tästä. Toivotamme Pauliinalle kaikkea hyvää uusiin haasteisiin!”

Kuva: Alberto Nevado