Suomalainen elokuva tähtivieraana lastenelokuvapajassa Madridissa

Sunnuntaina 15. huhtikuuta 2012, Piccolo Cine Club järjestää lastenelokuvapajan yhteistyössä Suomen Madridin-instituutin kanssa. Puolitoista tuntia kestävä paja on suunnattu 5-10-vuotiaille tytöille ja pojille, mutta myös vanhemmat elokuvien ystävät ovat tervetulleita mukaan.

Huhtikuun elokuvapaja on erittäin mielenkiintoinen, koska pääteemana on Suomi. Osallistujille esitetään Marjo Viitalan lyhytelokuva Linturetki. Jotta tilaisuus olisi vielä hitusen erikoisempi, elokuvan nuori päätähti Viveka Lapila on mukana, ja näin pienet elokuvien ystävät voivat kysellä häneltä elokuvaan ja näyttelemiseen liittyviä kysymyksiä.

Suomen Madridin-instituutin tavoite on edistää suomalaista kulttuuria, samalla huomioiden lapset tärkeänä ja älykkäänä yleisönä. Näin myös perheen pienimmät innostetaan tutustumaan tähän pohjoismaiseen kulttuuriin. Piccolo Cine Club puolestaan on kartuttanut järjestäjiensä Antonion ja Olgan tahdistuksella paljon kokemusta lasten elokuvapajojen järjestämisessä. Sen tavoitteena on opettaa lapsia näkemään ja tuntemaan eri tavalla ja tutustuttaa heitä elokuvamaailmaan sen kaikissa eri mielenkiintoisissa ulottuvuuksissa. Niinpä elokuvapaja haluaa esittää vanhoja klassikoita tai niiden pätkiä sekä elokuvia, jotka ovat jääneet suurten tuotantojen varjoon, samalla vihjaillen kuinka pienet katsojat voivat löytää näistä iloisia yllätyksiä. Toinen elokuvapajojen peruspilari on erilaiset aktiviteetit, jotka liittyvät nähtyihin elokuviin tai kohtauksiin. Näiden kautta lapsia innostetaan ottamaan osaa, leikkimään ja motivoitumaan elokuvien maailmaan.

Linturetki on suomalainen esteettisesti erityisen kaunis lyhytelokuva. Se on tarina lapsuudesta ja siitä, mitä tapahtuu, kun lapsuudenaikainen ystävyys loppuu koulutien ja muutosten alkaessa. Samalla elokuva esittää todella kauniita maisemaotoksia Suomen kesästä ja luonnosta. Elokuva heijastaa ohjaajan omia lapsuusmuistoja, hänen sen aikaista koulua ja ystävyyttä tyttöjen ja poikien välillä. Ohjaaja Marjo Viitala on erikoistunut lastenelokuviin, joissa hän koskettaa tärkeitä aiheita luopumatta kuitenkaan elokuvan esteettisestä puolesta.

Sunnuntaina 15. huhtikuuta suomalaisen lyhytelokuvan lisäksi elokuvapajassa nähdään kohtaukset elokuvamusikaaleista Laulaen maihin (1945) sekä Laulavat sadepisarat (1952), joita seuraavat niihin liittyvät aktiviteetit.

Elokuvapajasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Piccolo Cine Clubiin, Suomen Madridin-instituuttiin, tai yksinkertaisesti saapua paikalle kyseisenä päivänä.

Lasten elokuvapaja: Taller de cine infantil
Sunnuntai 15.4.2012 klo 12:00h
Rivas Vaciamadrid
Plaza Rafael Alberti, nº 15
Metro: Rivas Urbanizaciones
Suorat linja-autot Rivas:iin lähtee la plaza Conde de Casal:lta

Valikko