Sibelius – tuplakokoelmalevy

Jean Sibelius (1865-1957): The Essential Orchestral Favourites with Photo Album

Suuren suomalaisen säveltäjän Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi instituutti haluaa suositella kuunneltavaksi Jean Sibelius (1865-1957): The Essential Orchestral Favourites with Photo Album -tuplakokoelmalevyä, joka on nyt saatavilla kirjastostamme Fg-Naxos Oy:n lahjoituksen ansiosta.

Sen lisäksi, että levyiltä voi kuunnella teoksia, kuten Finlandia, Valse triste, Tuonelan joutsen ja Karelia, joiden tulkitsijoina ovat Leif Segerstamin johtama Helsingin Kaupunginorkesteri ja viulisti Pekka Kuusisto, niin löytyy toiselta levyltä myös ainutlaatuinen alkuperäistaltiointi Andante festivo -sävellyksestä, jossa itse Sibelius johtaa omaa musiikkiaan Radio-orkesterin kanssa uudenvuodenpäivänä vuonna 1939.

Musiikin lisäksi julkaisun liitteenä on 52-sivuinen suomen- ja englanninkielinen levyvihkonen, jolta löytyy harvinaisia kuvia Sibeliuksesta, joista osaa ei ole koskaan aiemmin julkaistu. Kuvat ovat säveltäjän lapsuudesta, perhepotretteja tai otoksia tunnettujen muusikoiden kanssa. Samassa vihkosessa on myös suuren kansallisen säveltäjän elämänkerta.

Tervetuloa instituutin kirjastoon nauttimaan tästä tuplakokoelmalevystä.