Suomalaisen nykytaiteen ryhmänäyttely Espacio Trapéziossa

She-PeoplesShe Peoples – A space with images of realms, moods, rooms, ghosts and stars on suomalaisen nykytaiteen ryhmänäyttely, johon sisältyy töitä taiteilijoilta: Henna-Riikka Halonen, Milla-Kariina Oja ja Johanna Lecklin. Esitys on toteutettu Suomen Madridin-instituutin tuella ja kuuluu osaksi Días Nórdicos -festivaalin ohjelmaa. Näyttely avataan 4. syyskuuta klo 20, ja se on nähtävissä aina 12. lokakuuta 2015 asti.

She Peoples -näyttely koostuu yhdestä installaatiosta, valokuvasarjasta ja audiovisuaalisista töistä. Henna-Riikka Halosen installaatio, Eden – The Po(w)der of Fear on varta vasten luotu tähän tilaan, siihen sisältyy lyhytelokuva, piirroksia ja esineitä, joiden lähtökohtana on ollut Alain-Robbe Grilletin elokuva Eden et Apres.

Nähtävillä on myös Milla-Kariina Ojan valokuvia projektista Home-Project (2010) ja audiovisuaalinen teos Falling House (2013). Molemmat projektit käsittelevät henkilökohtaista tilaa, kotia ja rajoja. Home-Project, esittää kuvia rakennelmista eri maisemissa, joka toteutettiin Suomessa ja Kiinassa. Sillä välin, kun Falling House on kuvaus maalaistalon tuhoutumisesta eteläisessä Kiinassa.

Lisäksi näyttelyyn lukeutuu kaksi Johanna Lecklinin teosta: The Cage (2015) ja A Christmas Tale (2013), molempia on innoittanut Story Caféssa nauhoitetut tarinat. Leckliniä kiinnostaa kohdata kerrottuja tarinoita.

 

She Peoples – A space with images of realms, moods, rooms, ghosts and stars 
Avajaiset: 4. syyskuuta klo 20
Nähtävissä alkaen 5. syyskuuta ja aina 12. lokakuuta 2015 asti
Espacio Trapézio
Mercado de San Antón, 2ª planta, Local 16;
Calle Augusto Figueroa, 24 – 28004 Madrid