Ruokaturva

Suomen Madridin-instituutti avaa vuoden ensimmäisen näyttelyn nimeltä Ruokaturva 15 tammikuuta. Suomalaistuneen, alkuperältään espanjalaisen taiteilijan Susanna Nevadon näyttelyn teemana on ruoka; sen kasvatus ja jakaminen, ruokaan liittyvät ristiriidat, ympäristönäkökulmat sekä yhteiskunnalliset aspektit.

Ruokaturva on käsite, joka tarkoittaa tilaa jolloin kaikilla ihmisillä on riittävästi turvallista sekä ravitsevaa ruokaa, jotta he voivat ylläpitää terveellisen ja aktiivisen elämäntyylin. Susanna Nevado lähestyy tätä teemaa eri tekniikoilla ja eri näkökulmista.

Näyttely koostuu neljästä eri osuudesta; maalauksista, installaatiosta, videotaiteesta sekä performanssista. Share your food on pienten kultamusteella tehtyjen maalausten kokoelma, joissa taiteilija kuvaa kokemuksensa siitä, kuinka ihmiset jakavat ruoan eri kulttuureissa. Installaatio Parasta ennen 2040 käsittelee intensiivisen maatalouden aiheuttamaa maaperän köyhtymistä ja kasvilajikkeiden säilymistä muuttuvissa olosuhteissa. Videoteos My daughter has an eating disorder käsittelee syömishäiriön ristiriitaisuuksia ja kannustaa keskustelemaan aiheesta avoimesti. Jokapäiväinen leipämme on performanssi, jossa maahanmuuttajat leipovat leipiä eri kulttuurien ja maiden perinteisiä reseptejä noudattaen. Leivät tarjoillaan paperipusseissa, joissa on tietoa kunkin maan nälänhädästä ja ruoan tuotannosta. 11 helmikuuta näyttelyn vierailijat pääsevät osallistumaan performanssiin Jokapäiväinen leipämme Suomen Madridin-instituutissa.

Näyttelyyn ja performanssiin on ilmainen sisäänpääsy, tervetuloa!

Susana Nevado
Ruokaturva
Näyttely 15.1.-28.2.2020
Performanssi Jokapäiväinen leipämme: 11.2.2020 klo 19-20