Cara de mujer sobre un fondo estampado

Rakkaudella Suomesta Perussa


Rakkaudella Suomesta -elokuvasarjaa esitetään 8.–9. huhtikuuta Alianza Francesa -elokuvateatterissa Mirafloresin kaupunginosassa Limassa.

Elokuvasarja esittelee yleisölle ikonisia suomalaisia, jotka ovat vaikuttaneet suomaisen designin menestykseen kotimaassa ja maailmalla. Valkokankaan kautta yleisö pääsee kurkistamaan arkkitehtipariskunta Aino ja Alvar Aallon työskentelyyn, Muumien luojan Tove Janssonin värikkääseen elämään ja tekstiilisuunnittelija Maija Isolan kuosikankaiden syntyyn.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomen Madridin-instituutin, Suomen elokuvasäätiön ja Suomen Liman-suurlähetystön kanssa.

Sukella elokuvien kautta suomalaisen suunnittelun maailmaan!

Pe 8.4.2022 klo 18 (103’; DCP)
Aalto (Suomi, 2020)
Ohjaus: Virpi Suutari
Aalto on mielenkiintoinen tutkimusmatka yhden aikamme suurimmista arkkitehdeistä elämään ja työtapoihin. Arkkitehtipariskunta Alvarin ja Ainon rakkaustarinan kautta dokumentissa kurkistetaan luovaan työhön, joka johti maineikkaiden rakennuksien syntyyn ensin pariskunnan kotimaassa Suomessa ja lopulta myös maailmalla. Aalto esittelee myös modernismin värikästä historiaa. Asiantuntijat ja ennennäkemätön arkistomateriaali valottavat poikkeuksellisen pariskunnan elämää sekä heidän intohimoaan arkkitehtuuria kohtaan.

La 9.4.2022 klo 16.00 (96; DCP)
Maija Isola (Suomi, 2021)
Ohjaus: Leena Kilpeläinen
Suomalainen designtalo Marimekko on tunnettu omaleimaisista kuvioistaan ja väreistään kaikkialla maailmalla. Maija Isola oli yksi Marimekon ensimmäisistä suunnittelijoista, ja hän työskenteli lopulta 38 vuotta yrityksessä. Isolan kuosikankaat mullistivat suomalaiset kodit 1950–1960-luvuilla. Tekstiilit muuttuivat taiteeksi, joka oli helposti jokaisen ulottuvilla. Dokumentissa etsitään vastausta salaisuuteen Isolan kankaiden menestyksen takana. Hänen elämäänsä määrittäneet tapahtumat esitellään arkistomateriaalin, valokuvien ja henkilökohtaisen jäämistön, johon kuuluu muun muassa maalauksia, alkuperäisiä malleja, valokuvia ja kuultokuvia, avulla. Suunnittelijan sisäistä kokemusmaailmaa raotetaan fiktiivisillä kohtauksilla, animaatioilla ja elokuvapätkillä.

La 9.4.2022 klo 18 (103’; DCP)
Tove (Suomi, 2020)
Ohjaus: Zaida Bergroth
Rooleissa: Alma Pöysti, Krista Kosonen & Shanti Roney
Helsinki, 1945. Sodan loppuminen tarkoittaa uudenlaista taiteellista ja sosiaalista vapautta taidemaalari Tove Janssonille. Hänen epäsovinnainen elämänsä – nykytaide, huimaavat juhlat ja avoin suhde naimisissa olevaan poliitikkoon – eivät miellytä veistäjäisää. Toven vapauden kaipuu joutuu koetukselle, kun hän tapaa teatterinjohtaja Vivica Bandlerin. Hänen rakkautensa Vivicaa kohtaan on tulista ja kaiken imevää, mutta Tove huomaa pian, että kiihkeän rakkauden tulisi olla vastavuoroista. Tove on koukuttava draama kuuluisasta lahjakkuudesta, hänen luovasta energiastaan ja myrskyisästä identiteetin sekä vapauden etsinnästään.

Rakkaudella Suomesta -elokuvasarja
8.–9.4.2022
Alianza Francesa -elokuvateatteri
Av. Arequipa 4595, Miraflores
Lima
Ilmaisia lippuja