Carteles de tres películas finlandesas

Rakkaudella Suomesta

Rakkaudella Suomesta -elokuvasarjaa esitetään 22–26. helmikuuta San Martín -teatterin Lugones-salissa Buenos Airesissa.

Kolme suomalaista elokuvaa saa ensiesityksensä Argentiinassa, kun Rakkaudella Suomesta -elokuvasarja esittelee yleisölle ikonisia suomalaisia: arkkitehdit Aino ja Alvar Aallon, taiteilija ja kirjailija Tove Janssonin sekä tekstiilisuunnittelija Maija Isolan. Elokuvasarjan järjestävät Argentiinan kulttuuriministeriö, Buenos Airesin elokuvateatterit ja Argentiinan elokuvasäätiö yhteistyössä Suomen Madridin-instituutin, Suomen elokuvasäätiön ja Suomen Buenos Airesin -suurlähetystön kanssa.

Tutustu elokuviin ja katso esitysajat:

Ti 22.2.2022 Aalto (Suomi, 2020)
Ohjaus: Virpi Suutari
Aalto on mielenkiintoinen tutkimusmatka yhden aikamme suurimmista arkkitehdeistä elämään ja työtapoihin. Arkkitehtipariskunta Alvarin ja Ainon rakkaustarinan kautta dokumentissa kurkistetaan luovaan työhön, joka johti maineikkaiden rakennuksien syntyyn ensin pariskunnan kotimaassa Suomessa ja lopulta myös maailmalla. Aalto esittelee myös modernismin värikästä historiaa. Asiantuntijat ja ennennäkemätön arkistomateriaali valottavat poikkeuksellisen pariskunnan elämää sekä heidän intohimoaan arkkitehtuuria kohtaan.
Esitykset: klo 15.00 ja klo 21.00 (103’; DCP)

Ke 23.2.2022 Maija Isola (Suomi, 2021)
Ohjaus: Leena Kilpeläinen
Suomalainen designtalo Marimekko on tunnettu omaleimaisista kuvioistaan ja väreistään kaikkialla maailmalla. Maija Isola oli yksi Marimekon ensimmäisistä suunnittelijoista, ja hän työskenteli lopulta 38 vuotta yrityksessä. Isolan kuosikankaat mullistivat suomalaiset kodit 1950–1960-luvuilla. Tekstiilit muuttuivat taiteeksi, joka oli helposti jokaisen ulottuvilla. Dokumentissa etsitään vastausta salaisuuteen Isolan kankaiden menestyksen takana. Hänen elämäänsä määrittäneet tapahtumat esitellään arkistomateriaalin, valokuvien ja henkilökohtaisen jäämistön, johon kuuluu muun muassa maalauksia, alkuperäisiä malleja, valokuvia ja kuultokuvia, avulla. Suunnittelijan sisäistä kokemusmaailmaa raotetaan fiktiivisten kohtauksien, animaatioiden ja elokuvapätkien kautta.
Esitysajat: klo 15.00 ja klo 21.00 (96; DCP).

To 24.2.2022 Tove (Suomi, 2020)
Ohjaus: Zaida Bergroth
Rooleissa: Alma Pöysti, Krista Kosonen & Shanti Roney
Helsinki, 1945. Sodan loppuminen tarkoittaa uudenlaista taiteellista ja sosiaalista vapautta taidemaalari Tove Janssonille. Hänen epäsovinnainen elämänsä – nykytaide, huimaavat juhlat ja avoin suhde naimisissa olevaan poliitikkoon – eivät miellytä veistäjäisää. Toven vapauden kaipuu joutuu koetukselle, kun hän tapaa teatterinjohtaja Vivica Bandlerin. Hänen rakkautensa Vivicaa kohtaan on tulista ja kaiken imevää, mutta Tove huomaa pian, että kiihkeän rakkauden tulisi olla vastavuoroista. Tove on koukuttava draama kuuluisasta lahjakkuudesta, hänen luovasta energiastaan ja myrskyisästä identiteetin ja vapauden etsinnästään.

Pe 25.2.2022
Aalto
klo 15.00 (103’; DCP).

Maija Isola
klo 18.00 (96; DCP)

Tove
klo 21.00 (103’; DCP).

La 26.2.2022
Tove
klo 15.00 (103’; DCP).

Aalto
klo 18.00 (103’; DCP).

Maija Isola
klo 21.00 (96; DCP).

Valikko