Pauliina Ståhlberg

Pauliina Ståhlberg Suomen Madridin-instituutin johtoon 1.1.2021

UUTISET

Suomen Madridin-instituutin uudeksi johtajaksi on valittu Pauliina Ståhlberg, M.A, 1.1.2021 alkaen.

Ståhlberg on tehnyt pitkän uran niin johtajana kulttuurin parissa kuin ohjaajana, tuottajana ja toimittajana media-alalla, erityisesti Ylen kulttuuri- ja asiaohjelmissa. Vuosina 2015–2018 hän toimi Suomen Lontoon-instituutin johtajana ja Euroopan Unionin kulttuuri-instituuttien puheenjohtajana Lontoossa. Hän on myös työskennellyt Ateneumin taidemuseon yhteiskuntasuhteiden päällikkönä ja monien ulkomaisten medioiden kanssa. Tällä hetkellä Ståhlberg vastaa Karppi-rikossarjan tuottamisesta ja uusien kansainvälisten konseptien kehittämisestä Dionysos Filmsillä.

”Pauliina Ståhlberg on kokenut johtaja, joka tuntee hyvin kulttuuri-instituuttien kentän. Lisäksi Iberian niemimaan ja Latinalaisen Amerikan toimintaympäristö on hänelle tuttu”, toteaa Iberialais-amerikkalaisen säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Korppi-Tommola.

Ståhlberg on asunut mm. Portugalissa ja Latinalaisessa Amerikassa sekä tehnyt töitä alueella, erityisesti Kuubassa ja Meksikossa.

”On todella hienoa päästä taas suomalaisen kulttuuriviennin pariin”, Ståhlberg iloitsee. ”Madridin-instituutti on tehnyt vaikuttavaa työtä viime vuosina varsinkin nykytaiteen ja muotoilun aloilla, ja tahdon jatkaa nousevien taiteilijoiden ja lahjakkuuksien kansainvälistämistä, mikä tukee niin Suomen tunnettuuden lisäämistä kuin taloudenkin kehittämistä.”

Suomen Madridin-instituutin toiminta-alueena on koko 700 miljoonan asukkaan espanjan- ja portugalinkielinen maailma, erityisesti Pyreneiden niemimaa ja Latinalainen Amerikka. Instituutin tavoitteena on tehdä tunnetuksi suomalaista kulttuuria sekä edistää Suomen ja toiminta-alueen maiden välistä vuorovaikutusta kulttuurin, taiteen, tieteen ja talouden aloilla.

Tehtävä on kolmivuotinen ja sopimusta on mahdollista jatkaa. Vuoden 2020 loppuun asti instituutin johdossa jatkaa FT Sarri Vuorisalo-Tiitinen.