BOLIVIA – Petteri Iivonen La Paziin

madridfi
Petteri Iivonen_Heli Lindroos
© Heli Lindroos

Suomen Madridin-instituutti järjestää 29. ja 30.4. kaksi Jean Sibeliukselle omistettua konserttia yhteistyössä Bolivian kansallisen sinfoniaorkesterin ja Suomen Perun suurlähetystön kanssa. Tilaisuudet pidetään La Pazissa, Boliviassa.

Viulisti Petteri Iivonen (s. 1987) tulkitsee soolona Sibeliuksen viulukonserton. Nuoresta iästään huolimatta Iivonen on jo säveltäjämestarin tunnettu tulkitsija, ja vuonna 2010 hän sijoittui toiseksi kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa.

Konsertit ovat osa Sibelius-juhlaviikkoa, jolla kunnioitetaan Jean Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlavuotta.

Iivosen CV

Iivonen on esiintynyt mm. Israelin filharmonikkojen, Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalzn, Royal Chamber Orchestra of Wallonian, New European Ensemblen ja Lithuanian National Symphony Orchestran kanssa, sekä Suomessa Helsingin ja Turun kaupunginorkestereiden, Sinfonia Lahden sekä Oulu Sinfonian, Radion sinfoniaorkesterin, Suomalaisen Kamariorkesterin sekä Tapiola Sinfoniettan solistina.

Kapellimestareista Iivonen on tehnyt yhteistyötä muun muassa Leif Segerstamin, Sakari Oramon, Zubin Mehtan, Jean-Jacques Kantorowin, John Storgårdsin, Hannu Linnun ja Jukka-Pekka Sarasteen kanssa.

Helsingissä syntynyt Petteri Iivonen aloitti viulunsoiton opinnot 4-vuotiaana ja siirtyi myöhemmin Sibelius-Akatemiaan Tuomas Haapasen oppilaaksi. Iivonen on jatkanut viuluopintojaan USC Thornton School of Music:issa sekä Tel Avivin yliopistossa ystävänsä ja mentorinsa Hagai Shahamin johdolla ja Shlomo Mintzin avustuksella. Suomen Kulttuurirahaston tukemana Iivonen on jatkanut opintojaan Hagai Shahamin johdolla Stony Brookin yliopistossa New Yorkissa.

29.4, 30.4.2015 klo 20
Centro Sinfónico Nacional
Calle Ayacucho 366
Zona Central
La Paz – Bolivia
Hinta: Bs 60, 80 y 100