NowHere Finland 2012: Ikkuna suomalaiseen ympäristömyötäiseen muotoiluun Valenciassa

Ympäristömyötäisen muotoilun näyttely NowHere Finland matkaa Valenciaan Suomen Madridin-instituutin, Suomen Madridin suurlähetystön, Taiteen edistämiskeskuksen sekä Valencian ja Suomen käsityömuseoiden yhteistyön tuloksena.

Näyttelyn avajaisia vietetään 10.4.2013 klo 20.00 alkaen Centro del Carmenissa, jossa se on valencialaisyleisön nähtävillä 19.5.2013 saakka.

NowHere Finland esittelee kestävän kehityksen muotoilua – sekä sen konkreettisia tuotteita että tekoja ja konsepteja – ja sen pääosissa ovatkin erilaiset kierrätysmateriaalit, luonnonmateriaalit sekä ympäristöä huomioivat ratkaisut. Ympäristömyötäisen muotoilun tavoitteena on minimaalinen ympäristön kuormitus, ja tuotteiden suunnittelussa huomioidaan koko tuotteen elinkaari raaka-aineen valmistuksesta aina tuotteen hävitykseen asti.

Näyttelyn työt on suunniteltu 47 suomalaisen taiteilijan toimesta ja käsittävät laajan kirjon tuotteita kolikolla toimivasta lampusta ja lastenvaatteista erikoiseen ruumisarkkuun. Näyttely herättää katsojan ajattelemaan kestävän kehityksen ja ympäristön merkitystä sekä yksilön mahdollisuutta kantaa kortensa kekoon pienien tekojen myötä. Näyttelyssä on mukana muun muassa Hanna Terhon Braun-palkinnon vuonna 2012 voittanut MUtable.

NowHere Finland oli osa Helsinki World Design Capital 2012-hanketta, ja se on ollut kiertueella vuoden 2012 alusta lähtien. Näyttely on vieraillut tähän mennessä Jyväskylässä Suomen käsityön museossa, Lahdessa Sibelius-talolla, Savonlinnan maakuntamuseossa sekä Madridin Museo Nacional de Artes Decorativasissa.

Valencian näyttelyä ovat olleet järjestämässä suomalaisten toimijoiden lisäksi myös Valencian koulutus-, kulttuuri- ja liikuntatoimikunta sekä Valencian alueen museoyhtymä.

NowHere Finland:
Ympäristömyötäisen muotoilun näyttely
Centro del Carmen
C/ Museo, 46003 Valencia
Avajaiset: 10.4.2013 klo 20.00 alkaen
Näyttely auki: 11.4.-19.5.2013

Valikko