Hommage á… vie muumit Albaceteen

Kuva: Jussi Tiainen

Taiteilija, taidehistorioitsija ja diplomi-insinööri Roger Gustafssonin näyttely Hommage à… matkaa huhtikuussa Albaceteen Suomen Madridin-instituutin järjestämänä. Esittelytilana toimii Casa de la Cultura José Saramago, jossa Gustafssonin teokset ihastuttavat paikallista yleisöä aina toukokuun 3. päivään saakka. Hommage à… on kunnianosoitus nykytaiteen keskeisille vaikuttajille kuten René Magrittelle, Damien Hirstille ja Marcel Duchampille.

Näyttelyn pääosassa toimivat Aktia-pankin Muumi-säästölippaat, joille Gustafsson on tulkinnut nykytaiteilijoiden töitä. Näyttely johdattaa yleisön lyhyelle taidehistorian oppitunnille aina dadaismista surrealismin kautta minimalismiin. Gustafsson hyödyntää näyttelyssä Muumi-säästölippaiden kolmiulotteista muotoa, mutta hän käyttää Muumi-hahmoja myös osana erilaisia installaatioita.

Hommage à… -projekti sai alkunsa jo noin 15 vuotta sitten, kun hän opetti neljälle lapselleen taidehistoriaa säästölippaiden tuttuja hahmoja käyttäen. Gustafssonin lapset kiinnostuivat projektin myötä nykytaiteesta, mikä oli taitelijan tarkoituksenakin.

Gustafsson on toiminut taidekuraattorina, valokuvaajana ja taidejärjestövaikuttajana yli kolmekymmentä vuotta niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Espanjassa hänen näyttelynsä Hommage à… on aiemmin ollut nähtävillä Madridissa tammi-helmikuussa.

Hommage à…
Casa de la Cultura José Saramago
c/ Cardenal Tabera y Araoz, s/n
02008 Albacete
Avajaiset: 5.4.2013 klo 12 alkaen
Näyttely avoinna: 5.4.-3.5.2013 ma-pe klo 9.30-21.30

Valikko