Muumit puhuvat espanjaa

Filmkompaniet_Mumin_web
Kuva: Filmkompaniet

Pohjoismaat ovat kutsuvieraina lasten ja nuorten kirjallisuuden festivaaleilla (FLIC – Festival de Literatura y Artes Infantil y Juvenil), joka käynnistyy sunnuntaina 7. joulukuuta 2014 Bellver de Cerdanyassa (Katalonia). Suomen Madridin-instituutti on Pohjoismaiden suurlähetystöjen kanssa ollut mukana järjestämässä tapahtumaa ja valitsemassa ohjelmaa.

Kulttuurikeskus Escoles Vellesissä näytetään klo 17 alkaen kaksi lyhytelokuvaa Muumeista, Muumipeikko ja kultainen häntä ja Viidakossa sekä ruotsalainen elokuva Isdraken (Jäälohikäärme). Tämä on ensimmäinen kerta kun sydämellisten Tove Janssonin luomien muumihahmojen voi kuulla puhuvan espanjaa. Filmkompaniet on tehnyt dubbaukseen espanjan kieleen.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden ystäviä varten Escoles Vellesin kulttuurikeskuksen kirjastossa on esillä valikoima pohjoismaista lastenkirjallisuutta, jota ei ole vielä käännetty espanjaksi, katalaaniksi tai baskiksi. Kokoelma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua tämän hetken pohjoismaiseen kirjankuvitukseen ja kirjallisuudessa vaikuttaviin teemoihin.

Festivaalin tarkoitus on, että perheen pienimmät pääsevät osallistumaan työpajoihin sekä nauttimaan näyttelyistä ja elokuvista.

Vaikka festivaali avataan 7.12., suurin osa siihen liittyvistä tapahtumista toteutuu vuoden 2015 puolella Barcelonassa, Madridissa ja Bilbaossa.

Muumi-animaatiot
Muumipeikko ja kultainen häntä (kesto 8:55 min)
Muumit talvehtivat uneksien keväästä. Unessa pörriäinen pistää Muumipeikkoa suoraan häntään, ja hän menettää sen. Muumilaakson asukkaat yrittävät auttaa häntä saamaan hännän takaisin.

Viidakossa (kesto 9:01 min)
Muumit talvehtivat unelmoiden elämästä viidakossa. Viidakko kuhisee vaarallisia villieläimiä: tiikereitä, krokotiilejä ja jättiläiskäärmeitä, jotka ovat karanneet eläintarhasta. Lopulta eläintarhan työntekijät palauttavat eläimet häkkeihinsä.