MEKSIKO – Juha Jokela mukana Monterreyn Dramaturgiaviikolla

juha-jokela_stefan-bremer_webSuomalainen teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija ja käsikirjoittaja Juha Jokela osallistuu Meksikossa Dramaturgiaviikolle, joka järjestetään 4.–9. lokakuuta Monterreyn kaupungissa.

Perjantaina 7. lokakuuta klo 16.30 Jokela osallistuu argentiinalaiskirjailijan Luis Quinteroksen kanssa La Escuela de Teatrossa järjestettävään keskustelutilaisuuteen, jossa he pohtivat dramaturgian luomisprosessia. Samana päivänä klo 20.30 yleisöllä on mahdollisuus nähdä Jokelan lukudraama Fundamentalisti Monterreyn kaupunginteatterin Suuressa salissa (Gran Sala del Teatro de la Ciudad). Lukudraaman jälkeen järjestetään yleisölle avoin keskustelutilaisuus, johon kirjailija, näyttelijät, ohjaaja ja dramaturgi osallistuvat.

Kaikki Dramaturgiaviikon tapahtumat ovat ilmaisia, ja sen järjestää Nuevo Leónin kulttuuri- ja taideneuvosto Meksikon kulttuuriministeriön tukemana. Suomen Madridin-instituutti on osallistunut viikon toteutukseen yhteistyössä Monterreyn kaupunginteatterin ja Nordic Drama Cornerin kanssa.

Viidettä kertaa järjestettävä tapahtuma tarjoaa lukudraamoja kansainvälisistä ja meksikolaisista teoksista, keskustelutilaisuuksia, työpajoja teatterialan ammattilaisille ja kansainvälisen foorumin käsikirjoittajille.

Suomalainen yhteistyö Dramaturgiaviikon kanssa lähti liikkeelle Hiljaisuuden intohimo -teoksen herättämästä kiinnostuksesta. Teos julkaistiin viime vuonna, ja se sisältää muun muassa Jokelan Fundamentalisti -näytelmän.

7. lokakuuta klo 16.30
Monterreyn Aikalaisdramaturgian viikko
Kansainvälisten kirjailijoiden keskustelutilaisuus
Juha Jokela ja Luis Quintores
Escuela de Teatro

7.lokakuuta klo 20.30
Lukudraama Fundamentalisti ja avoin keskustelutilaisuus Juha Jokelan kanssa
Gran Sala del Teatro de la Ciudad
Zuazua y Matamoros S/N, Centro
64000 Monterrey, N.L.