Matkaavat alttarit

“Mikä aihe olisi minulle niin tärkeä, että ottaisin sen mukaan matkalleni? Ehkä jopa viimeiselle matkalleni.”

Instituutin tiloissa avataan 10. tammikuuta 2019 näyttely nimeltä Matka-alttari. Näyttely koostuu suomalaisen R2014-taiteilijaryhmän 12 installaatiosta, matka-alttarista. Alttari kuvastaa kunkin taiteilijan suhtautumista taiteen tekemiseen, itselle tärkeisiin teemoihin ja tekniikoihin.

Kuljetettavia alttareita on käytetty eri kulttuureissa ympäri maailman uskonnon harjoittamiseen uskonnollisten rakennusten tai kirkkojen ulkopuolella, sekä henkilökohtaiseen hiljentymiseen. Mutta millainen on taiteiljan tekemä alttari?

Taiteilijoilla oli vapaat kädet toteuttaa teoksensa millä tekniikalla tahansa, joten teokset ovat keskenään hyvin erilaisia. Ainoa rajoitus on, että teosten täytyy mahtua samoihin mittoihin.

R2014-ryhmän muodostavat Samuli Heimonen (kuva), Salla Lehtinen, Sebastian Lindberg, Maarit Malin-Pötry, Maaria Märkälä, Pete ”Hende” Nieminen, Ron Nordström, Tiia Orivuori, Reijo Puranen, Soili Talja, Katja Tukiainen ja Anniina Vainionpää.

Näyttely on aikaisemmin ollut esillä Hyvinkään taidemuoseossa, Brysselissä EU-kappelissa ja Hampurin merimieskirkossa. Nyt näyttely saapuu ensimmäistä kertaa Espanjaan.

Matka-alttari
10.1.–8.2.2019
Avajaiset 10.1.2019 klo 19–20:30
Suomen Madridin-instituutti
Mercado de San Antón
c/Augusto Figueroa, 24, 2ª
28004 Madrid