Maailman paras koulu

Foto: Marko Huttunen
Kuva: Marko Huttunen

Suomen Madridin-instituutti on mukana Navarrassa pidettävässä Maailman paras koulu – The Best School in the World –näyttelyssä. Näyttelyn järjestää Navarran arkkitehtiliitto ja se on esillä Oteizan museossa 6.10.2014 – 11.1.2015.

Koulutus on Suomessa nähty demokratian toteutumisen ja hyvinvointiyhteiskunnan tukipylväänä sekä yhteiskunnallisen ja taloudellisen kehityksen edellytyksenä. Suomalainen koulujärjestelmä on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta, kun oppilaat ovat menestyneet PISA-tutkimuksissa.

Suomalaisissa kouluissa kiinnitetään yhä enemmän huomiota tilankäyttöön osana oppimista. Ihanteellisessa tilanteessa hyvin suunniteltu koulu on itsessään opettavainen kokemus käyttäjillensä. Jokainen näyttelyyn valituista seitsemästä koulusta on omanlainen esimerkkinsä tilankäytön ja arkkitehtuurin toimivista ratkaisuista. Näyttelyn on tuottanut Suomen Arkkitehtuurimuseo.

Navarran arkkitehtiliitto tuo Maailman paras koulu – The Best School in the World –näyttelyn Espanjaan yhteistyössä Suomen suurlähetystön, Suomen Madridin-instituutin, Caja Navarran säätiön sekä Oteizan museon säätiön kanssa. Näyttely pidetään 6.10.2014 – 11.1.2015 museossa, jossa on esillä monia kuuluisan espanjalaisen kuvanveistäjän Jorge de Oteizan teoksia.

Helsingin yliopiston keskustakirjaston suunnitellut, palkittu arkkitehti Selina Anttinen pitää museossa esitelmän 9. lokakuuta. Tämä on yksi esimerkki oheistapahtumista, jotka täydentävät näyttelyä.

Lisätietoa: kirja

Maailman paras koulu
The Best School in the World
6. lokakuuta 2014 – 11. tammikuuta 2015
Museo Oteiza
c/ de la Cuesta, 7
31486 Alzuza, Navarra

[gdl_gallery title=”The Best School in the World – Navarra” width=”215″ height=”140″]