Ruotsinkielistä runoutta Galiciassa

Kuva: Uwe Klos
Kuva: Uwe Klos

Yhteistyössä Galician itsehallintoalueen kulttuuriministeriön, Vigon yliopiston ja Redondelan kaupungin kanssa Suomen Madridin Instituutti osallistuu 12–19.10 lokakuuta jo kolmannen kerran järjestettäville “Con Barqueira e Remador” runon käännösfestivaaleille.

Seitsemän runoilijaa ympäri maailmaa kokoontuu yhteen San Simonin saarella Vigossa jakamaan kiinnostuksensa runouteen ja levittämään taidettaan eri kielillä. Suomesta tilaisuuteen osallistuu yksi Suomen kiinnostavimmista nuorista lyyrikoista, ruotsinkielinen runoilija/kääntäjä Catharina Gripenberg. Hän on julkaissut muun muassa runokokoelmat ”Ödemjuka belles lettres från en till en” (2002) ja ”Ta min hand, det vore underligt” (2007).  Gripenberg on saanut paljon kiitosta persoonallisesta kirjoittajan otteestaan ja lavaesiintymisistään.

Runouden ystävillä on mahdollisuus tavata itse taiteilija 21.lokakuuta, kun Gripenberg vierailee Suomen Madrid Instituutilla kertomassa festivaalin jälkeisistä tunnelmista ja lausumassa muutamia runojaan.

Palkinnot
Arvid Mörne -palkinto: 1998
Längmanin palkinto: 2013
Stig Carlson -palkinto: 2003
Tanssiva karhu -palkinto: 2008