Löytöretki Espanjaan

Espanja on epäilemättä yksi suosituimmista lomakohteista suomalaisten keskuudessa, mutta siitä tiedetään aurinkorantojen, flamencon ja Serranojen perheen lisäksi yllättävän vähän. Maa on täynnä kiehtovia, toisistaan paljonkin eroavia kohteita, jotka tarjoavat löytäjälleen yllättäviä, mielenkiintoisia ja herkullisia elämyksiä. Raimo Siltasen Löytöretki Espanjaan avaa maan historiaa, kulttuuria ja nyky-yhteiskuntaa pintaa syvemmältä ja tutustuttaa lukijan espanjalaiseen elämään ainutlaatuisella tavalla.

Kirja aloittaa ihan alusta kertoen maan historiasta, mm. islamista saaduista vaikutuksista, alueella käydyistä taisteluista ja usean aikakauden hallitsijoista, siirtyen sitten sujuvasti taiteen, kirjallisuuden ja musiikin pariin. Reiluun 200 sivuun mahtuu tuhti espanja-aiheinen paketti, joka käsittelee kulttuuria, kieltä, politiikkaa, taloutta, mediaa, urheilua, uskontoa, ihmisten arkea ja juhlaa sekä tietenkin ruokaa, joka on päivittäinen puheenaihe Espanjassa ja tärkeä osa maan kulttuuria. Tämän lisäksi kirja esittelee maan eri osat käyden läpi yksityiskohtaisemmin alueiden erikoisuudet, aina Galiciasta Baleaareille ja Andaluciasta Baskimaahan.

Kirja käy läpi kuuluisia espanjalaisia nimiä, kuten Pedro Almodóvarin, Julio Iglesiasin ja Fernando Alonson, sekä esittelee lukijalle vähemmän tunnettuja traditioita. Tiesitkö esimerkiksi, että samana päivänä kun suomalaiset juhlistavat itsenäisyyttään, on myös Espanjassa juhlapäivä perustuslain käyttöönoton kunniaksi? Tai että kuuluisan viinimaan yksi viineistä kantaa suomalaisen arkkitehdin nimeä? Yksi osoitus Aalto-viinin erinomaisuudesta on esimerkiksi valinta Espanjan parhaaksi viiniksi vuonna 2005.

Siltanen kirjoittaa asiantuntevasti, mutta rennolla otteella. Hänen työmatkansa ja vapaa-ajan löytöretkensä Espanjassa sekä yhteydet suomalaisiin ja espanjalasiin asiantuntijoihin takaavat uskottavan ja kattavan lopputuloksen.

Tule instituutin kirjastoon tekemään löytöretkiä ympäri Espanjaa.

Valikko