Lauri Laineen maalaustaidetta

Uutuudet

Toukokuu tuo tullessaan loistavan teoksen Lauri Laineen töistä. Jussi Tiainen, jonka valokuvanäyttely oli juuri Suomen Madridin-instituutilla, on lahjoittanut instituutin kirjastolle upean teoksen taidemaalari Lauri Laineesta. Taiteilijan nimen mukaan nimetty teos, Lauri Laine, on Tiaisen taide- ja arkkitehtuurikirjoihin erikoistuneen pienkustantamon, Parvs Publishingin, julkaisema teos.

Tämä kirja antaa esimakua Helsingissä ja Roomassa työskentelevän taiteilijan töistä. Hänen suurikokoiset maalauksensa eivät kuvaa vain esineitä tai tilaa, vaan esineitä tilassa. Valo ja varjot ovat tärkeässä osassa. Laineen suuret ja muhkeat abstraktiot ovat saaneet vaikutteita Italian taiteesta, ja niillä on yhteyksiä niin modernismiin kuin maalaustaiteen klassiseen perinteeseenkin, erityisesti varhaisrenessanssiin ja barokkiin.

Tämän teos antaa esimakua Lauri Laineen vaikuttavasta näyttelystä, joka tulee Suomen Madridin-instituuttiin lokakuussa 2012.

Lauri Laine -kirjan tekstit ovat suomeksi, englanniksi ja italiaksi. Tule tutustumaan tähän kauniiseen teokseen jo ennen lokakuista näyttelyä!