Taidekirjoja joka makuun

Uutuudet

Taiteesta kiinnostuneilla kirjaston kävijöillä on käynyt tuuri, sillä huhtikuu on tuonut mukanaan – kevään lisäksi – viehättäviä kirjoja taidemaailmasta joka makuun.

Parvs Publishing
Taide- ja arkkitehtuurikirjoihin erikoistunut pienkustantamo Parvs Publishing on lahjoittanut Suomen Madridin-instituutin kirjastolle seitsemän hienoa taidekirjaa, jokainen eri taiteilijalta. Nämä teokset antavat laajan kuvan siitä, millaista taidetta Suomessa nykyään luodaan.

Parvs Publishingin kirjat ovat hyvin erilaisia. Esimerkiksi Susanne Gottbergin teos on täynnä hienoja panoraamamaalauksia silloista, vedestä, puista, metsistä ja taloista. Taiteilija Markus Konttisen Kesän valoa – kulkemisia ja pysähtymisiä taas kuvaa kesäistä luontoa omalla värikkäällä tavallaan.

Parvs Publishingin lahjoittamien teosten joukossa on myös teoksia, jotka kertovat kuvanveistäjistä ja installaatiotaiteilijoista: Vesa-Pekka Rannikosta, Pekka Jylhästä, Ukri Merikannosta, Veikko Nuutisesta ja Kari Huhtamosta.

Turku Flashback 2011
Turku 2011-säätiö puolestaan on lahjoittanut kirjastolle Flashback 2011 -teoksen, joka kertoo Turun kulttuuripääkaupunkivuodesta 2011. Se kuvaa Turun kulttuuripääkaupunkivuotta yksityiskohtaisesti.

Kirja on jaettu kuukausiin, ja joka kuun tapahtumat kuvattu isoin kuvin, mikä tekee teoksesta todella visuaalisen ja viehättävän. Tapahtumakuvien lisäksi teoksessa on maisemakuvia Aurajoen rannalta, joka on Turun sydän. Nämä maalukselliset valokuvat saavat jokaisen turkulaisen ikävöimään kotikaupunkiinsa.

Tämä kolmikielinen kirja on suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi – mutta ennen kaikkea se on nautinnollinen valokuvakirja.

Tule kirjastoon tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin ja taiteeseen!

Valikko