Valokuvaaja Jussi Tiainen avasi näyttelynsä Suomalainen inhimillinen arkkitehtuuri

”En ole tottunut pitämään puheita, sillä kaikki mitä minulla on sanottavana, sanon aina valokuvieni kautta”, totesi arkkitehtivalokuvaaja Jussi Tiainen näyttelynsä Suomalainen inhimillinen arkkitehtuuri avajaisissa. Tiaisen valokuvanäyttely keräsi instituuttiin joukon suomalaisesta arkkitehtuurista kiinnostuneita eilen torstaina 12.4.2012., jolloin näyttelyn virallisia avajaisia vietettiin. Näyttely on nähtävillä instituutissa aina toukokuun 3. päivään saakka.

Näyttelyssä esillä olevat upeat teokset kuvaavat suomalaisia rakennuksia, joissa arkkitehtuuri perustuu luonnon ja käyttäjän kunnioitukseen – kuten esimerkiksi Vuosaaren merimieskeskusta kuvaavassa teoksessa näyttävästi ilmenee. Tiaisen valokuvissa korostuu vahvasti arkkitehtuurin ja ympäristön välinen vuorovaikutus, ja kuvatut rakennukset ilmentävätkin oivallisesti rakennusten sulautumista osaksi ympäristöään, aikaa kestävällä ja ihmisten hyvinvointia lisäävällä tavalla.

Näyttely koostu julkisista rakennuksista lastentarhasta hyvinvointikeskukseen. Rakennukset ovat taiteilijan asiakkaiden ja ystävien töitä, jotka tämä on itse valinnut. Valokuvat on otettu eri vuodenaikoina Suomessa, ja siten niihin sisältyvät tunnelmat vaihtelevat talvisten lumikinosten ympäröimistä rakennuksista kesän auringon säteiden valaisemiin rakennelmiin. Näin katsojan on mahdollista nähdä rakennukset moninaisissa asuissaan.

Lue Jussi Tiaisen haastattelu