Susana Nevado

”Kulttuurin on oltava kestävällä pohjalla.”

UUTISET

Suomalais-espanjalainen taiteilija Susana Nevado on Suomen Madridin-instituutin uusi johtaja tammikuusta 2024 alkaen. Madridissa sijaitsevan suomalaisen kulttuurikeskuksen johdossa hän haluaa toteuttaa kulttuuriohjelman, jossa otetaan huomioon ekologiset ja integraatiokriteerit, sillä ”kulttuurin on oltava kestävällä pohjalla”.

”Tulevina vuosina haluamme luoda vuoropuhelua ammattilaisten kanssa monialaisilla hankkeilla, joilla on myönteinen ja kestävä vaikutus”, Susana korostaa. ”Toiminnan keskiössä on nykyinen kulttuurikenttä, kansainvälinen vuoropuhelu ja mahdollisuudet luoda uusia monialaisia foorumeita, joilla otetaan huomioon kestävyyden ja integraation kriteerit.”

Susana Nevado on suomalais-espanjalainen taiteilija. Hän valmistui vuonna 1992 kuvataiteen maisteriksi Complutensen yliopistosta Madridissa ja vuonna 1996 kuvataideopintojen jatko-opinnoista Helsingin kuvataideakatemiasta. Vuonna 2023 hän valmistui julkisen taiteen erikoisasiantuntijaksi Aalto-yliopistosta. Hänen pedagoginen pohjansa on vahva, sillä hän on toiminut 15 vuotta kuvataiteen opettajana Turun AMK:ssa.

”Intohimoni on taide ja kulttuuri ja niiden edistäminen eri aloilla ja erityisesti kahdessa kotimaassani Suomessa ja Espanjassa. Ekologisuus on lähellä sydäntäni. Olen todella innostunut aloittamaan Suomen Madridin-instituutin johtajana”, Susana Nevado kertoo.

Kansainvälisissä taideprojekteissa Susana Nevado on toiminut usein kuraattorina tai projektien johtavana taiteilijana ibero-amerikkalaisella kentällä. Susana on toteuttanut lukuisia kestäviä ja ympäristöystävällisiä taideprojekteja ja toiminut jo pitkään yhteisöllisen taiteen parissa sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Madridin-instituutin gallerian seuraava tapahtuma on Jon Cazenaven valokuvanäyttely, jossa on esillä Kilpisjärvellä residenssin aikana syntyneitä teoksia. Näyttely avautuu 2. helmikuuta 2024 instituutin galleriassa.