Kotimaisten dokumenttielokuvien kiertue Meksikossa ja Argentiinassa

Joukko suomalaisia dokumentteja jatkaa menestyksekästä kiertuettaan Meksikoon ja Argentiinaan. Kiertueen järjestävät Suomen Madridin-instituutti ja DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali. Lisäksi tapahtuman organisoimisessa ovat auttaneet ProDocumentals järjestö, Suomen, Meksikon ja Argentiinan elokuvasäätiöt, Meksikon dokumenttifestivaali sekä Suomen Buenos Airesin Suurlähetystö.

Sarjassa näytetään hyvin monipuolisia ja eri teemoja käsitteleviä elokuvia. DocPointin valitsema sarja sisältää monia suomalaisia dokumenttihelmiä, nuorten ohjaajien töitä ja maailmalla suosiota ja palkintoja saavuttaneita hittejä.

Elokuvat tarjoavat katsojille mahdollisuuden tutustua ja tarkkailla suomalaisille tyypillistä huumoria, melankoliaa ja luonteenpiirteitä sekä perehtyä maahamme yleisellä tasolla. DocPoint, joka esittää vuosittain parhaimpia kotimaisia ja ulkomaisia dokumentteja, on kategoriassaan tärkein tapahtuma Pohjoismaissa. Kiertueen tavoite on vahvistaa, monipuolistaa ja laajentaa dokumenttielokuvien asemaa ja tunnettavuutta. Lisäksi kiertueen toivotaan avaavan kulttuuri-, tiede-, ja taloudellista yhteistyötä Suomen ja espanjan- ja portugalinkielisten maiden välillä.

Meksiko
Meksikossa näytettävät elokuvat ovat Miesten vuoro (Ohj. Joonas Berghäll & Mika Hotakainen), Hetket jotka jäivät (Ohj. Pia Andell), Matka – Nedarma (Ohj. Anastasia Lapsui & Markku Lehmuskallio), Between Dreams (Ohj. Iris Olsson), Sydämeni taakka (Ohj. Iris Olsson & Yves Niyongabo), Aranda (Ohj. Anu Kuivalainen) ja Huuto tuuleen (Ohj. Katja Gauriloff).
Meksikossa kiertue alkaa 10. helmikuuta ja päättyy 12. helmikuuta 2012. Ohjaajat Iris Olsson, Joonas Berghäll ja Katja Gauriloff ovat paikalla esittelemässä töitään.

Argentiina
Argentiina puolestaan on valinnut elokuvat Miesten vuoro, Hetket jotka jäivät, Between Dreams, Matka – Nederma, Pyhän kirjan varjo (Ohj. Arto Halonen), Ikuisesti sinun (Ohj. Mia Halme) ja Ei kukaan ole saari (Ohj. Sonja Lindén).

Esityspaikkana toimii Teatro San Martín jossa dokumentit pyörivät 17.-20. maaliskuuta 2012 välisenä aikana.

Valikko