Kotimaisten elokuvien kiertue jatkuu Kataloniassa ja Andorrassa

Ryhmä katalonialaisia elokuvakerhoja yhteistyössä Suomen Madridin-instituutin kanssa esittää helmi- ja tammikuussa kaksi suomalaista elokuvaa, Jarmo Lampelan Eilan ja Matti Ijäksen Sokkotanssin. Elokuvat näytetään alueen eri kaupungeissa, ja paikkana toimivat elokuvakerhot Cineclub Altafulla-Link, Cineclub Vic ja Cineclub Vilafranca. Näiden kerhojen katsomot täyttyvät usein elokuvaystävistä, sillä kyseiset paikat esittävät kansainvälisiä, indie- tai underground elokuvia, joita muuten on vaikeampi yleisöesityksinä nähdä.

Kiertueeseen kuuluva kolmas elokuva, Vaiennut kylä, matkaa Pyreineille, Andorran pieneen maahan, jossa on harvoin tarjolla suomalaisia elokuvia.  Tämä Kari Väänäsen teos esitetään Cineclub de Les Valls d´Andorra:n tiloissa.

Espanjan kiertue alkoi syksyllä 2011 Días Nórdicos tapahtumassa, ja sen jälkeen elokuvat ovat jatkaneet matkaansa eri elokuvakerhoille ja filmi-instituuteille Galiciassa ja Andalusiassa. Molemmilla alueilla elokuvat ovat saaneet lämpimän vastaanoton ja lisäksi kiinnostus suomalaista elokuvaa kohtaan on herännyt. Saamansa kysynnän myötä elokuvat kiertävät myös muualla Espanjassa ainakin kesään 2012 asti.

Esitysajat
Cineclub Altafulla-Link
16.2.2012 Eila
22.3.2012 Sokkotanssi (A Ciegas)

Cineclub Vic
28.2.2012 Eila
13.3 Sokkotanssi (A Ciegas)

Cineclub Vilafranca
23.-24.2. 2012 Eila

Cineclub de Les Valls d´Andorra
21.3.2012 Vaiennut kylä (Pueblo de silencio)

Valikko