Jussi Tiaisen valokuvanäyttely jatkaa La Riojaan

invitaciónSuomalaisen valokuvaajan Jussi Tiaisen valokuvanäyttely Inhimillinen arkkitehtuuri jatkaa menestyksekästä Espanjan kiertuettaan La Riojan kaupunkiin. Valokuvaaja tulee itse paikalle 20. kesäkuuta ja pitää näyttelystään luennon. Näyttely on nähtävissä La Riojan yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnassa 6.–29.6.2014 ja se on osa Suomen Madridin-instituutin koordinoimaa suomalaisen audiovisuaalisen taiteen vientihanketta Espanjassa.

Jussi Tiaisen Inhimillinen arkkitehtuuri koostuu suomalaisia rakennuksia kuvaavista valokuvista, joissa arkkitehtuuri perustuu luonnon ja käyttäjän kunnioitukseen. Näyttelyssä kuvatut suomalaiset julkiset rakennukset lastentarhasta kappeliin esittävät katsojalle inhimillisen arkkitehtuurin eri muotoja. Ne ovat kestäviä rakennuksia, jotka sulautuvat ympäristöönsä ja edistävät käyttäjiensä hyvinvointia. Inhimillinen arkkitehtuuri-näyttelyn taustalla on Tiaisen kirja Human Scale in Finnish Architecture – Arquitectura Finlandesa a Escala Humana (2011). Näyttely on kiertänyt Espanjassa jo Suomen Madridin-instituutissa, Cantabriassa, Toledossa, Pamplonassa, San Sebastiánissa ja Zaragozassa. La Riojasta näyttely jatkaa Coruñaan.

valokuvaaja Jussi Tiainen (s. 1954 Helsingissä) on työskennellyt freelancerina vuodesta 1976 saakka. Hän opiskeli valokuvausta Taideteollisessa korkea-koulussa, nykyisessä Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa Helsingissä, missä myös nykyään asuu ja työskentelee. Myös luennoitsijana suositun ja lukuisia valokuvakirjoja julkaisseen Tiaisen kuvat herättävät katsojan huomaamaan rakennusten yksityiskohdat ja arkkitehtuurin kauneuden. Tähän mennessä Tiaisen teoksia on ollut näytteillä kuudessa kirjassa sekä lukuisissa tilaisuuksissa ympäri maailmaa, mm. Pohjois-Amerikassa, Kiinassa sekä useissa Euroopan maissa.

Näyttelyn avajaisia vietetään perjantaina 5.6. ja kokonaisuus on nähtävissä ilmaiseksi 29.6.2014 asti.

Näyttelyn avajaiset: 5.6.2014
Esittely: 20.6.2014 klo 20:00 (tulkkaus espanjaksi)
Näyttely avoinna yleisölle: 5.6. – 29.6.2014
Paikka: Colegio Oficial de Arquitectos de La Rioja
c/ Barriocepo 40, bajo
26001 Logroño, La Rioja