Inhimillistä arkkitehtuuria Pamplonassa

Suomalaisen valokuvaajan, Jussi Tiaisen näyttelyä Inhimillinen arkkitehtuuri pääsee ihailemaan Pamplonan Palacio del Condestablessa 27.1. – 22.2.2014. Näyttely on osa instituutin koordinoimaa suomalaisen audiovisuaalisen taiteen vientihanketta Espanjassa. Näyttelyn on mahdollistanut tuottoisa yhteistyö Navarran arkkitehtiliiton (COAVN) kanssa.

Inhimillinen arkkitehtuuri koostuu suomalaisia rakennuksia kuvaavista valokuvista, joissa arkkitehtuuri perustuu luonnon ja käyttäjän kunnioitukseen. Näyttelyssä kuvatut suomalaiset julkiset rakennukset lastentarhasta kappeliin esittävät katsojalle inhimillisen arkkitehtuurin eri muotoja. Ne ovat kestäviä rakennuksia, jotka sulautuvat ympäristöönsä ja edistävät käyttäjiensä hyvinvointia. Inhimillinen arkkitehtuuri-näyttelyn taustalla on Jussi Tiaisen kirja Human Scale in Finnish ArchitectureArquitectura Finlandesa a Escala Humana (2011). Samainen näyttely on ollut aikaisemminkin esillä Espanjassa: ennen saapumista Pamplonaan se on nähty Suomen Madridin-instituutissa, Fundación Comillasin tiloissa Cantabriassa sekä Toledon arkkitehtiliiton tiloissa.

Suomen tunnetuin ja tunnustetuin arkkitehtuurivalokuuvaja Jussi Tiainen (s. 1954 Helsingissä) on työskennellyt freelancerina vuodesta 1976 saakka. Hän opiskeli valokuvausta Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa Helsingissä, missä myös nykyään asuu ja työskentelee. Myös luennoitsijana suositun ja lukuisia valokuvakirjoja julkaisseen Tiaisen kuvat herättävät katsojan huomaamaan rakennusten yksityiskohdat ja arkkitehtuurin kauneuden. Tähän mennessä Tiaisen teoksia on ollut näytteillä kuudessa kirjassa sekä lukuisissa tilaisuuksissa ympäri maailmaa, mm. Pohjois-Amerikassa, Kiinassa sekä useissa Euroopan maissa.

Näyttely on esillä jo 27.1., mutta virallisia avajaisia vietetään tiistaina 4.2. Palacio del Condestablen tiloissa. Kokonaisuus on nähtävissä ilmaiseksi 22.2.2014 asti.

Jussi Tiainen: Inhimillinen arkkitehtuuri
Näyttelyn avajaiset: 4.2.2014 klo 19

Näyttely avoinna yleisölle: 27.1. – 22.2.2014
Palacio del Condestable
c/ Mayor, 2, 31001, Pamplona
Lisätietoa: www.coavna.com

Navarra TV (espanjaksi) 

Valikko