Portada libro de Arto Paasilinna

Hurmaava joukkoitsemurha

Hurmaava joukkoitsemurha on Arto Paasilinnan vuonna 1990 ilmestynyt, maailmallakin suosiota niittänyt romaani. Suomalaisten rakastaman humoristin teos käsittelee pohjoisen kansamme kipukohtaa tavalla, joka tekee teoksesta relevantin vielä kolmekymmentä vuotta sen ensijulkaisun jälkeenkin.

Hurmaavan joukkoitsemurhan tarina alkaa, kun useammassa konkurssissa keitetty liikemies Onni Rellonen ja elämäänsä kyllästynyt eversti Hermanni Kemppainen sattuvat juhannusaamuna samaan syrjäiseen latoon – kumpikin itsemurha-aikeissa. Tästä saa alkunsa seikkailu, joka kokoaa yhteen linja-autoon joukon eri-ikäisiä ja eri elämänvaiheissa olevia suomalaisia, joita kaikkia yhdistää halu päättää päivänsä. Matkalla halki Euroopan epätoivoisten joukko saa kokea uudenlaista yhteisöllisyyttä ja huomata, että kenties kuolema ei sittenkään ole tärkeintä elämässä.

Synkästä aiheestaan huolimatta Hurmaava joukkoitsemurha on pohjimmiltaan viihdyttävä, koskettava ja ajatuksia herättävä. Suomalaista mielenlaatua taitavasti kuvaava teos saa lempeällä otteellaan lukijansa niin itkemään kuin nauramaankin, ja jättää kirkkaimpana jälkeensä tunteen siitä, että elämä on lopulta kuitenkin elämisen arvoinen.

Hurmaava joukkoitsemurha löytyy espanjaksi käännettynä instituutin kirjastosta. Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi vierailemaan ja lainaamaan teoksia oviemme jälleen auetessa!

Podcast